Kao da sjedite na Burj Dubaiju
10

Nevjerovatan pogled sa najviše zgrade na svijetu

Klix.ba
Na ovoj nevjerovatnoj fotografiji napravljenoj od 48 zasebnih panoramskih fotografija od 80 megapiksela možete vidjeti sve dijelove prelijepog Dubaija.

Ova fotografija djelo je Geralda Donovana, kojem je dopušteno da se popne na najvišu tačku nebodera Burj Khalifa, na 828 metra nadmorske visine. Zahvaljujući ovom fotografu možete "posjetiti" građevinske ikone Dubaija kao što su hotel Burj Al Arab, najveća tržnica na svijetu Dubai Mall, trkačka staza Meydan...

Ova megafotografija objavljena je uoči ceremonije dodjele druge Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum nagrade za fotografiju (HIPA), koja će biti održana u martu.

Dodjela nagrada u Dubaiju ima najveći novčani fond na svijetu u svojoj kategoriji. Fotografima će biti podijeljeno 389.000 dolara, a učestvuju predstavnici iz čak 99 zemalja. Pobjednik će kao glavnu nagradu dobiti 120.000 dolara.

"Ovo je nevjerovatna fotografija sa nevjerovatne lokacije. Ona odražava ciljeve HIPA-e, a to su proširenje granica fotografije i veličanje fotografija koje imaju izuzetnu ljepotu i kvalitet", kazao je Ali bin Thalith, generalni sekretar ovogodišnje dodjele nagrada.