Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji si ti i.d.i.o.t i zločinac.Gori si od Hitlera
krivim ADOLFA sto vas sve nije istrijebio.............zivio ausvic
@Almir Nisu priznati od Francuza kao Francuzi. Niko ih nigdje nije prihvatio kao svoje da bi se mogli utopiti u to novo društvo gdje su se zatekli. @Almir br 2: Nekome je ovdje izgleda najveći problem sa mojim stavom što zapravo nisam ograjisao na antisemitizam kod nas u zadnjih petnaestak godina uvezen sa bliskog Istoka. @Almir br 3: Nikako ti nije dobra uporedba sa drugim narodima koji bi \"imali pravo\" vratiti se na nekadašnje teritorije, jer Židovi nigdje nisu imali svoju novu domovinu. Imali su samo san o povratku u svoju staru domovinu iz koje su nekad protjerani. Ti drugi narodi imaju svoju domovinu. Židovi nemaju. Osim Izraela. Uvijek uz izraelski narod, prošli smo iste progone tjeranja sa svoje zemlje. Uslijedio je povratak. I treba. Bošnjacima i Židovima. Zato: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/netanyahu-izrael-se-priprema-za-prosirenje-operacija-u-gazi/121118032/komentari#komentar-2237376
Me, Benjamin Netanyahu, the Lord of Lords, my biological family and my political party, in this time of severe economic crisis, we are the smartest irreplaceable experts, we know all the secrets of life which no one knows except us, we have infinite wisdom, and because of that, the loans, the money and time of taxpayers over the world, should be spent for our running away from unpleasant questions, and for protection our expensive divine asses out of there some cheap stick...
Površina Gaze je 365 km, Natanyahu kaže kako je izvedeno 1000 napada na Gazu: ako je 1 napad = 1 projektil (u što je teško vjerovati), na svaki kvadratni kilometar je palo 2,73 projektila. Kilometar je razdaljina koju prosječan čovjek prepješači za 10 minuta što daje dodatni uvid na opsežnost napada. PODIJELI DA CIJELI SVIJET VIDI !
o hitleru demokrato,sto nedovrsi posao, i ove jevrejske fasiste neunisti??
Ne zasluzujete ,ozbiljan komentar ali evo ipak jedan. Britanska Palestina je podjeljena na nekoliko drzava. Jordan je dobio preko 50 % Palestine,tu su i Sirija i Egipat,Libanon a za Izrael i Palestince je zapalo samo 10 %, koje su podilelili otprilike popola. No Arapi 48 -e pocinju napad na ocajno naoruzane jevrejske naseljenike. Rat zavrsava strasnim porazom Arapa,kao i ratovi 1967 i 1973. Kada su Arapi bezuspjesno napali mladu drzavu. Od 47-e do danas vise zla Palestincima su nanijeli Arapi,posebno Jordan i Sirija ,nego Izrael ali bosnjackim unucima ubi.ca sa brda Vraca,smetaju samo Jevreji,jasno je zasto.
opameti se klitoris sam si ostao protiv palestinaca--Prosvjed će se održati ispred Izraelske ambasade u Zagrebu, ul. grada Vukovara 271.
hamas ne prihvata postojanje izraela jer mu je u ratno-profiterskom interesu. da ga prihvati i da nastane mir, hamas bi izgubio svrhu postojanja, a to ne zeli. ovako dokle god ratuju, hamas prima vojnu i finansijsku pomoc iz irana i slicnih.
Nastavak...na cijeloj teritoriji imperije pruzala utociste i naravno zbog Britanaca koji su im poklonili zemlju koja nije iskljucivo njihova. Suludo je da ta drzava danas prima sve Jevreje svijeta i daje im utociste i domovnice dok Arapi koji su izbjegli se ne smiju vratiti. I oni koji napuste okupirane teritorije da idu drugdje ziviti, ne smiju se vratiti. Nemam nista protiv Israela da postoji, odvijanjem povijesti su nastali i kao i imigranti drugdje imaju pravo ostati kad im vec tadasnja vlast je odobrila dolazak, ali iskljuciti ogromnu grupu ljudi sa njihove teritorije i iz vlasti, sve vise teritorije koju na kojoj su ostali posle. \'48e okupirati i naseljavatii ne tretirati ih na okupiranoj ter. isto kao svoj narod i ne dozvoljavati im isto pravo na drzavu koje su sebi dozvolili je diskriminirajuce i pogresno. Ako je excuse da su prije 2000 god tu zivjeli ujedno prAvo na zemlju ajmo se i mi kolektivno seliti u Poljsku i Ukrajinu.
Pa Hamas nije ni postojao prije nego su ovi poceli sa otimacinom. Hamas je posljedica, ne uzrok. Da nisu krenuli krasti tudju zemlju, vec jednostavno nastavili zivjeti u miru sa Palestincima koji su ih jako lijepo docekali, ne bi bilo ni potrebe da se stvara Hamas i da ih neko zamrzi.
zapad je uvijek igrao prljavo----uveli su blokadu palestini i hoće da se sa izraelom bori...a prljavi arapi nesmiju ni nos pomolitu sakrili se ko p++++
nije problem što Abas prihvata Izrael, problem je što ga ne prihvata Hamas. zato je danas situacija takva kakva jest.
To,sokole,udri prlj.ave bradonje,dok se boje ne rastope !!!!
fol je što su jevreji uvijek u nekom procentu živjeli u palestini i prije nastanka cionizma. oni su htjeli državu koja je geografski trebala biti puno manja od sadašnjeg izraela. ali kad su arapi popušili ratove koje su sami pokrenuli, izrael se proširio. da arapi 48\' nisu pokrenuli taj rat, danas bi izrael bio na svega 50% palestinske zemlje i sve bi bilo ok.
Ne mozes tako gledati na situaciju. Palestinci su prihvatili jevreje, nije im niko nista nazao ucinio, problem je nastao kada su im ovi poceli krasti zemlju i proglasavati svoju drzavu. A ovi ostali sto im je sad Hitler heroj: ne znam samo kako vas nije stid. Velicati takvog jednog monstruma i pravdati njegove zlocine ovima sto cini Izrael moze samo osoba bez mozga. Da je normalnih ljudi, a ne kojekakvih Hitlera i Netanyahua, ovakve stvari se ne bi ni desavale. Ali jok, odgovori na zlo - zlom, najlakse. Taj vas junak bi pobio i one jevreje koji se protive ovome sto Izrael radi, ali o tome niste razmisljali jel\' tako?
Juhuu covjece, znas li ti koliko je 2000 godina?! To bi znacilo da se mnogi narodi imaju pravo vratiti na mnoge teritorije gdje su sada druge drzave i narodi nego prije 2 milenija! Sto je se desilo u WW2 je grozno, ali ne mozemo zbog toga bas sve sto Israel danas radi smatrati ok. Ovi Palestinci su vecinom porijekla naroda koji je u Levantu zivio kada i stari Jevreji, cak je pola njih porijeklom od Jevreja. Ovih zadnjih 2000 godina su zivili Jevreji u Palestini. U 19om stoljecu su Jevrejski imigranti poceli dolaziti. Nije bilo prepreka od tadasnje vladajuce Otomanske imperije. Ni pod Britanskim protektoratom nije bilo prepreka zbog cega su mogli dolaziti. Posle WW2 su Europljani prezivjele usmjerili ka Palestini, iako su mnogi zeljeli u US. S novim valom imigracije su dobili dovoljno stanovnistva da im Britanci odobre nacionalnu drzavu, koju su od 1948 samo prosiravali na stetu Palestinaca. Do ove situacije danas je doslo po meni zbog Otomanske imperije koja je Jevrejima na cijeloj