Potvrđeno za Klix.ba
168

NES i Stranka za BiH će podržati vladin prijedlog budžeta Federacije BiH

F. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sandi Salkić, zastupnik NES-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH kazao je za Klix.ba da će ova stranka i Stranka za BiH podržati prijedlog budžeta kojeg je u proceduru uputila Vlada FBiH.

"Zastupnici Narodnog evropskog saveza BiH i Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH podržat će Prijedlog budžeta Federacije za 2024. godinu. Motivi za ovakvu odluku isključivo su vezani za korist građana Federacije. Ne želimo da zbog političkih nadmurivanja u Federaciji ispaštaju penzioneri, socijalne i boračke kategorije, zdravstveni radnici, policije", kazao je Salkić.

Rekao je da istovremeno traže da premijer Federacije BiH ima pravedan i jedan odnos prema svim građanima i institucijama u Federaciji BiH.

Zastupnički dom je danas na 9. sjednici sa 55 glasova za usvojio dnevni redi prema kojem će se po hitnom postupku raspravljati o budžetu kojeg je dostavila Vlada FBiH.

Dio zastupnika opozicije je kritikovao i osporio to što se o budžetu raspravlja po hitnom postupku i protivili su se ovakvoj odluci.

Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2024. godinu iznosi 7,4 milijarde KM i a više od pola milijarde KM u odnosu na Budžet Federacije BiH za 2023. godinu.