Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nesto uporedjujem komentare u vezi Gaze sada i prije 10 dana i vise,i ne mogu a da ne primijetim zaokret u razmisljanju kod pojedinaca...otkud sad odjednom da su braca iz Gaze kriva???pa nema jos ni 50 godina kako napadaju na Izrael,i pri tome koriste sva najprljavija moguca sredstva...pravda za Hamas...svima azil dati u dragoj nam Bosni,cim ih Jevreji naprcaju otamo!
footage sa sahrane poginulih u Gazi...ekskluzivno!!! http://www.youtube.com/watch?v=OdYa-lnSgaE
dzihadom do ponosa i pobjede ! zapadni cafiri ce izgubiti rat, Allah je na nasoj strani !
Gadi mi se ovaj HAMAS...ko ih sisa...ako hoce da HAMAS vlada Gazom i da provociraju Izrael,zasto da ih zalim...pa ni arapske drzave ih ne zale...skoro danisam vidio niti jedan protest u nekoj arapskoj zemlji u vezi Gaze...koje god strane novine procitam,uvjek nadjem jedno te isto "Hamas ispali rakete na Izrael"...."Hamas prekinuo promjerje"...."Hamas se povukao iz razgovorau Kairu i najavio da ce nastaviti borbu do zadnjeg"....i onda da mi zalimo takve...budimo iskreni,i ja bi se brani da me komsija provocira non sto i gadja kamenjem...a ja jos jaci od toga komsije...
Haha pa koje ti novine čitaš? Zar ne vidiš kako je Izrael sve iscenirao kako bi dobili povoda za rat a Amerika ih uveliko podržava i truje narod medijskim lažima.
Bravo Izrael Bravoooo!!!! Islamski teroristi su jedino mirni kad ih se razbije. Izrael ne treba prestati tući ova teroristička govna dok i poslednji Hamas terorista ne bude eliminisan .
Idiote, edukuj se malo..
de me prosvjetli :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prije 15 godine je Yasser Arafat povjerio iskorištavanje plina iz Gaze konzorciju sastavljenom od British Gasa i palestinske privatne kompanije Consolidated Contractors. Izbušena su dva ležišta, koja nisu profunkcionisala zbog izraelske blokade.Još 2007. godine je sadašnji izraelski ministar odbrane Moshe Ya'alon upozorio da se „plin ne smije iskorištavati bez prethodne vojne operacije, koja će Gazu iščupati iz ruku Hamasa". Već naredne godine Izrael pokreće operaciju „Rastopljeno olovo“, usmjerenu protiv Hamasa.Početkom ove godine su započeti pregovori palestinskih vlasti sa Rusijom o mogućnosti povjeravanja iskorištavanja plina ruskom Gazpromu. Formiranje nove palestinske vlade nacionalnog jedinstva 2. juna je povećalo mogućnost da se uspješno okončaju ti pregovori. Nedugo nakon formiranja nove vlade, tačnije 12. juna, dolazi do otmice tri Izraelca, čija su tijela pronađena 30. juna. Ovaj slučaj je, naravno, bio dovoljan „povod“ Izraelu da pokrene aktuelnu ofanzivu? lijep pozdrav
Najveća zla u muslimanskom svijetu: ISIS, Hamas, talibani, vehabije, nekakva muslimanska braća i sl. Gdje su oni tu muslimani pate i stradaju.
samo je zemlja upitanju i resursi u gazi,a ne kako to oni zele prikazati i prikazuju glupom narodu sirom svijeta,hajmo redom zasto se sve ovo desava...Izrael ne odustaje od namjere da uništi Hamas jer ta organizacija odbija razgovarati o raspodjeli energetskih resursa, što sprječava Izrael da pristupi resursima plina u Gazi. Izrael se suočava sa velikom energetskom krizom, a neiskorišteni resursi Gaze predstavljaju bogatstvo i slamku spasa koju Tel Aviv ne želi propustiti.Uz resurse Gaze, Izrael ne samo da bi zadovoljio vlastite potrebe, nego bi plinom snabdijevao Evropu, Jordan i jos neke zemlje..Agresivan izraelski pristup prema Gazi se, gle čuda, podudara sa otkrićem British Gasa. Hamas ne pristaje na dogovor sa Izraelom u vezi sa raspodjelom plina, što je osnovni motiv Izraela da uništi tu organizaciju.kada je British Gas otkrio da Gaza leži na, prema procjenama, četiri milijarde dolara vrijednim zalihama prirodnog plina.To otkriće je šokiralo Izrael..jeli vam sada malo jasnije?
Ovo je netočno. Izrael ionako kontrolira skoro sva polja plina blizu svojih granica, a tih 4 milijarde dolara (makar sumnjam u istinitost podatka) im ne znače puno ako uzmemo u obzir da Izraelci godišnje troše preko 15 milijardi dolara samo na vojsku. A drugo da su htjeli Gazu uzeli bi je još 70-ih.
Procjenjene rezerve Izraelskog plina su nekih 250 milijardi dolara.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Žene i djecu proglase šehidima i nastave borbu. Jebe se njima za žene i djecu. Ionako ih koriste samo kao oruđe. Možda niste znali, ali svaka žena u Gazi u prosjeku rađa više od petero djece. U Gazi je 1975. živjelo oko 400.000 ljudi, danas ih je preko 1.7 milijuna. Što znači da se broj stanovnika u posljednjih 40 godina UČETVEROSTRUČIO. Tako da su te priče o nekoj strašnoj blokadi obična glupost. Ovdje kod nas muž i žena ako nemaju dovoljna primanja ni ne razmišljaju o djeci, a tamo ih štancaju ko na traci. To potvrđuje ili da u Gazi svega ima u izobilju jer inače ne bi mogli rađati i odgajati svu tu djecu. Ako nije tako onda se toliko djece pravi sa nekim ciljem. Po meni je taj cilj da ta djeca služe kao propagandno oružje i ništa više. Jadan je takav život i jadna je takva strategija. Koliko daleko i podlo su spremni ići samo da bi uništili Izrael.
U Siriji svaki dan u bombardiranjima pogine na stotine pa nikome ništa. Kako to da nema akcija Boycott Syria ili Boycott Islamic State?
Nije samo to. Hamas je podržao sunitske pobunjenike u Siriji. Izrael također. I sad se ja pitam kakvi debili među muslimanima žive u Bosni da podržavaju jedan Hamas i govore da su to pravi muslimani, a kad se spomene Sirija kažu da su ti isti pobunjenici sluge cionista. Što po njima valjda znači da Hamas pomaže cioniste?
o su muslimani , oni mogu raditi sto god zele. prema allahovom zakonu ako ubijes ili odsjeces nekome glavu , ucinio si dobro jer si oduzeo zivot nevjerniku koji nije allahov sljedbenik
PRIKAŽI ODGOVORE (12)