Nisu u dobrim odnosima
0

Nastavak suđenja Donaldu Trumpu: Kao svjedok pozvan njegov bivši advokat

N. Ž.
Michael Cohen, bivši advokat Donalda Trumpa (Foto: EPA-EFE)
Michael Cohen, bivši advokat Donalda Trumpa (Foto: EPA-EFE)
U New Yorku će se danas, 13. maja, nastaviti suđenje bivšem predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, zbog isplate od 130.000 dolara bivšoj zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels.

Za danas je zakazano svjedočenje Michaela Cohena, bivšeg advokata Donalda Trumpa. On dolazi na poziv tužilaštva, te je i direktno vezan uz ovaj slučaj.

Prema navodima tužilaštva, Trump je uplatu od 130.000 dolara pokušao sakriti kroz "legalne troškove", a da novac dođe do Daniels morao se pobrinuti Cohen. Trump je negirao ove optužbe i sve nazvao "političkim progonom."

Vrijedi istaći i da je on bio Trumpov advokat do 2018. godine, kada se i njegovo ime počelo pojavljivati u dokumentima koji su bivšeg predsjednika SAD-a teretili za veze s Rusijom. Cohen nije smatrao da ga je Trump dovoljno zaštitio i uskoro je postao jedan od najvećih kritičara aktuelnog kandidata za predsjednika SAD-a.

Cohen je 2018. godine priznao krivicu za brojne finansijske malverzacije koje su uključivale i predsjedničku kampanju bivšeg lidera SAD-a.

Cohen je u decembru te godine osuđen na tri godine zatvora, te je 2021. godine odradio svoju kaznu.