Njemačka
0

Naoružana žena pucala u bolnici, četvero mrtvih

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najmanje četiri osobe su ubijene, a više ih je povrijeđeno u pucnjavi u bolnici u gradu Lörrachu na jugozapadu Njemačke, u blizini granice sa Francuskom i Švicarskom.

Kako javljaju agencije, pucnjava se desila u 18:30 sati u bolnici Elisabethen Krankenhaus, blizu Basela, a vatru je otvorila žena koja je trčala po bolnici i pucala.

Još uvijek se ne zna ko je žena koja je pucala i da li je u pitanju pacijentica, a prema pisanju "Die Welta", ubijena je. Jedan policajac je ustrijeljen u nogu. Glasnogovornik policije oko 20 sati je rekao da je situacija pod kontrolom.

U kući pored bolnice skoro istovremeno dogodila se eksplozija i nastao je požar, a policija je pronašla tijela žene i djevojčice. Iz policije je rečeno da su ova dva događaja povezana.

Kad je policija stigla u bolnicu, žena je uperila pištolj u policajca, nakon čega je ubijena.

Lörrach ima 50.000 stanovnika. Nalazi se na samo pet kilometara udaljenosti od trougla na kojem graniče Njemačka, Francuska i Švicarska. Katolička bolnica u Lörrachu ima i centar za djecu i omladinu, centar za ginekologiju i akušerstvo, kao i odjel za novorođenčad, sa intenzivnom njegom.