Svijet
107

Nakon terorističkog napada na aerodromu Ataturk: Avion Turkish Airlinesa iz Sarajeva sletio u Izmir

Piše: D. B.
Avion kompanije Turkish Airlines, koji je večeras poletio sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, sletio je u Izmir nakon terorističkog napada izvršenog na aerodromu Ataturk.

Avion Turkish Airlinesa je iz Sarajeva poletio u 21:10 sati, a nakon terorističkog napada na aerodromu Istanbul, preusmjeren je na aerodrom Adnan Menderes u Izmiru u 23:06 po našem vremenu.

Za portal Klix.ba je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo potvrđeno da još uvijek nema informacija o sutrašnjim letovima prema Istanbulu. Više informacija će biti poznato sutra.

Podsjetimo, teroristički napad na aerodromu Ataturk u Istanbulu dogodio se večeras. U tri eksplozije poginulo je najmanje 28 ljudi, a više od 60 ih je povrijeđeno.

Aerodrom su blokirale jake policijske snage, a letovi su obustavljeni. Turski mediji su javili da je do napada došlo na terminalu za dolaske, koji su izvšila trojica napadača. Pojavile su se i informacije o pucnjavi na parkingu u blizini aerodroma, kao i o četvorici muškaraca koji su pobjegli s terminala nakon eksplozija.

Aerodrom Ataturk je najveći u Turskoj i treći najprometniji u Evropi, odmah nakon londonskog Heathrowa i pariskog Charles de Gaullea. Prošle godine je zabilježen 61 milion putnika.