Svijet
163

Nakon poraza Hillary Clinton u politiku ulazi njena kćerka Chelsea?

Klix.ba
Chelsea Clinton (Foto: EPA)
Chelsea Clinton (Foto: EPA)
Nakon poraza Hillary Clinton na predsjedničkim izborima u SAD-u, u politiku bi se mogla uključiti njena kćerka. Spekuliše se da bi se Chelsea mogla naći u utrci za mjesto u 17. kongresnom distriktu New Yorka.

Dok neki kritičari smatraju da je politička karijera Clintonovih gotova, neki izvori navode da u politiku ulazi Chelsea Clinton. Kćerka Billa i Hillary mogla bi biti kandidatkinja za mjesto u 17. kongresnom distriktu New Yorka nakon što 79-godišnja republikanka Nita Lowey odluči otići u penziju.

Distrikt obuhvata dijelove okruga Rockland i Westchester te Chappaquu, porodičnu bazu Clintonovih. Hillary i Bill su u augustu kupili kuću u blizini njihovog doma u Chappaqui, koja je namijenjena upravo Chelesainoj porodici. Iako Chelsea još uvijek živi i prijavljena je na Manhattanu, mogla bi promijeniti adresu nakon što mjesto Nite Lowey ostane upražnjeno.

"Clintonovima će trebati neko vrijeme da dođu sebi nakon poraza Hillary, ali neće odustati. Chelsea će nastaviti njihov put u politici. U posljednjih nekoliko godina ona je imala značajnu ulogu u Fondaciji Clinton i tokom predizborne kampanje njene majke. Iako politika nije život koji je Hillary željela za kćerku, ona je odlučila učestvovati u kampanji i bila je vrlo staložena", kazao je izvor New York Posta.

Prema njegovim riječima, spekuliše se da Lowey ide u penziju, a da će Chelsea biti u utrci za poziciju. Glasnogovornik Nite Lowey odbio je komentirati ove navode.