Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
najebat ce kad tad
U Evropi se trenutno gradi Olkiluito 3 u Finskoj i Framaville u Francuskoj. Obje nuklearke su DWR posljednje tehnologije EPR. Dakle u Britanije nece biti prva poslije Fokushime. Bice mozda prva kojoj je odobrenja gradnja poslije katastrofe u Fokushimi, jer su ove dvije gore dobile odobrenje vec ranije. Nece graditi EDF nego AREVA. EDF ima veliki udio u Arevi, a li oni nemaju nikakve veze sa gradnjom..., sve u svemu lose prevedeno i izvor clanka upitan.
..obožavam skraćenice :)
Kako ovi Britanci mogu graditi nuklearne reaktore ,a naprimjer Iranci ne mogu ? Đe je on aj Džon Keri sada da priča o sigurnosti i miru u svijetu a i ovi Francuzi i Njemci ne znam zašto ovo dozvoljavaju u Evropi nakon Černobila i Fukušime ?
...jes' ti ikad čuo za "jednak i jednakiji"...
e kad ameri i britanci rade ,to je u ime svjetskog dobra i mira,a kad ostali to je prijetnja svjetskom miru, kad saberes koliko je u ime ocuvanja mira izginulo od njihovih ruku od rata u Koreji,Vijetnamu,Iraku pa do Sirije (doduse jos nisu uletili u nju) ,manje je 2 sv. rat odnio zrtava
DABOGDA VAM CUNA OTPALA..Nuklearna je to koji vam je...ako ode,ode sve u pm
Baš me briga,nek' i kod njih puknu ovi reaktori,neka im sve ode u ku*ac kao što se to desilo u Chernobyl-u..
Najgore je to sto gdje god da pukne cijeli svijet osjeti na ovaj ili onaj način
....prave se englezi...
Da bi ovaj naslov imao nekog smisla umjesto što glasi: "Nakon Fukushime prvu nuklearnu centralu u Evropi grade Britanci" bi trebao da glasi nekako ovako: "Prvu nuklearnu centralu koja se gradi u Evropi, nakon katastrofe u Fukoshimi, gradiće Britanci" Ovako ispada da je Fukoshima prva nuklerana elektrana uopšte, a da će u Britaniji biti prva u Evropi. Ali izgleda da je to dlietantima koji rade u kiks.ba đaba objašnjavati. Oni to i tako ne razumiju.
Ili jednostavno "gradi Britanija", podrazumijeva se da je Evropa...
...profesore, svaka ti je na mjestu, osim one "đaba"...
Dabogda vam pukla. Eh et.
licemjerje do bola. britanci osporavaju iranu pravo na nuklearni program, ali kad su imperijalisti u pitanju, to se ni ne razmatra. da bi mogli živjeti u bogatstvu i izobilju, narodu u svojim državama osiguravaju pristojan život, što ljudi u siromašnim zemljama krvlju plaćaju. sve bankare treba pobiti.
IR Iran gradio bi nuklearke da ima para
pusti ba Iran, to je mala Ribica neka prismrde nesto Rusiji... Rusija ima najveci atomski arsenal koji drzi najjaci covijek na planeti Vladimir Putin!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)