Svijet
0

Nakon buđenja iz kome, djevojčica svjedoči protiv očuha

Sarajevo-x.com
Dvanaestogodišnja djevojčica Haleigh Poutre, koja je pretrpila teške ozljede uzrokovane očuhovim batinama, probudila se iz dvogodišnje kome, izvijestio je Daily Mail.

U jednom trenutku sud je pretpostavio da se djevojčica, pretrpivši snažne ozljede glave, neće uspjeti probuditi iz kome. Ali u posljednje dvije i pol godine oporavka mlada žrtva je doživjeti nevjerovatan i brz oporavak. Predviđa se da bi uskoro djevojčiva mogla svjedočiti protiv očuha koji ju je umalo usmrtio.

Očuh Jason Strickland je započeo sudski proces, suočen sa mogućom optužbom za ubistvo koja bi uslijedila u slučaju da djevojčica umre. Sud u Bostonu, Massachusetts, je reagovao tako što je podigao tužbu protiv Jasona, onog dana kad su liječnici djevojčici uklonili cjevčice za disanje.

Dan nakon podnošenja optužnice protiv Stricklanda, Haleigh je počela pokazivati jasne znake oporavka, iako su liječnici digli ruke od njenog opravka.

Nakon toga djevojčica je uspjela disati bez pomoći i juče se, kako je izvijestio Daily Mail, počela prisjećati traumatičnih doživljaja te se vjeruje da će moći uskoro svjedočiti na sudu.