Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nit,edeba nit istine nit,pomoci.Rijeci nemoci,koliko neistine,a ruzna govora najvise.HEDIJA- Al shabaab nasheed. link http://www.youtube.com/watch?v=awbE7NreOsE&feature=related REZULTATI OTPORA LINKhttp://www.youtube.com/watch?v=oC9lsCLu1qo&feature=related BORBE LINK http://www.youtube.com/watch?v=fPZVzk9kP4I&feature=related MASONSKI NACIN RUKOVANJA LINK http://www.youtube.com/watch?v=9NwrhNR54rs&NR=1
Neka Uzviseni Allah dz.s. pomogne mudzahide iz Ahlu Sunnah vel dzemah-a u borbi protiv vehabijske hereze. Somalijom danas upravljaju istinski islamisti, koji su do prije par godina nazivali \"Unijom islamskih sudova\" i kontrolisali su vise od pola Somalije. Danas su oni legalna somalijska vlada. A sa ovim otpadnutim i odmetnutim smecem iz Shahaba i Hizbul Islama treba se obracunati kao sa haridzijskim psima. I Vlada kontrolise mnogo vise od \"nekoliko ulica u Mogadishu\". Puntland priznaje ovu vladu i smatra se dijelom Somalije, kontrolisu gotovo kompletnu centralnu i sjeverozapadnu Somaliju. Vehabijski otpadnici kontrolisu dobar dio juzne Somalije ali, elhamdulillah, svakim danom sve manje.
Sufizam nije Islam ,a Islam je Ehli-sunet.
Na cijeloj teritoriji od 637.000 kvadratnih kilometara, što je kao tri bivše Jugoslavije, sadašnja centralna vlada kontroliše tek, NEKOLIKO ULICA u Mogadišu, a osim Somalilenda i Puntlanda, sve ostalo drže mudžahedini pokreta Al Šabab i njihovi povremeni saveznici Hizbul ul Islam. U zemlji razorenoj posle 30 godina rata, gde nema prilike za zapošljavanje. Štaviše, indonežanski cunami, kad je 2004. prevrnuo pesak na obali Somalije, otkrio je da duž 3.000 kilometara peščanih plaža leži OGROMNA SVIJETSKA DEPONIJA TOKSICNOG I NUKLEARNOG OTPADA iz Evrope, Rusije, Kine, Amerike i arapskih zemalja.