Svijet
38

Na snimanju serije "Policajci" greškom ubijen jedan od članova postave

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Policajci u Nebraski greškom su ubili jednog od članova glumačke postave američkog TV showa "Policajci".

Kad je u policijsku stanicu u Omahi (Nebraska) stigao poziv policajca koji je trebao pomoć za vrijeme sukoba sa naoružanim pljačkašima u jednom fast food restoranu, dva člana TV reality showa "Policajci" krenula su sa članovima policije na teren kako bi snimili scenu.

U haotičnoj sceni koja se odigravala u restoranu, jedan je član glumačke postave slučajno pogođen u prsa. Bryce Dion (38), nosio je pancir, no metak je zalutao kroz otvor kod ruke i pogodio ga u grudi, nanijevši mu smrtonosne povrede.

U pucnjavi je ubijen i sam pljačkaš. Ispostavilo se da je pištolj koji je nosio zapravo plastični, iako je izgledao tako stvarno da je zavarao čak i same policajce.

Policija je identificirala i pljačkaša – 32-godišnjeg Corteza Washingtona, koji se nalazio na uvjetnoj kazni zbog pljačke.

Šef policijske stanice u Omahi, Todd Schmaderer, medijima je kazao kako su istražitelji pregledali video serije "Policajci", te zaključili kako policajci nisu imali drugog izbora nego da pucaju.

Serija "Policajci" aktuelna je od 1989. godine, a dosad je snimana u najmanje 140 gradova širom Sjedinjenih Američkih država, kao i tri strane države.

Kreator serije John Langley, te producent Morgan Langley Diona su opisali kao talentovanog, te "jednog od njihovih najboljih članova ekipe" koji je tu radio preko sedam godina.

"Radio je nešto što je volio i radio je to sa strašću. Svih ovih godina smo bili jako sretni i nismo imali incidente ovakve vrste. Sad se suočavamo sa ovim, ovo su jako tužni dani za nas", kazao je Morgan Langley.

Šef policijske stanice u Omahi, Todd Schmaderer kazao je kako će sa ovim morati živjeti zauvijek.

"Da sam znao šta će se dogoditi, naravno da ne bih pristao na snimanje", izjavio je.