Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nije fuji nego fudji, je.b.em vas nepismene
Prvo kaže lik u 20 godina 100 samoubistava a kliTx kaže svake godine 100.
hehehe kako ste glupi, 53 lika se slaze s japancem u prvom komentaru fuji je ime planine i tacka, nije fudji ni fudzi ni fiji, isto sto je new york ime grada i mi ga isto pisemo bez obzira sto u nasem jeziku ne postoji ni w ni y. nemojte molim vas se provaljivati umjesto toga pogledajte dokumentarac, zanimljiv je
kako si samo glup :D
A zašto bi se pisalo FUJI kad Japanci ne pišu latinicom već jednim od svoja tri pisma, a Englezi to transkribiraju kao FUJI jer se na engleskom J čita DĐ/Đ? Jesi li uopće svjestan koliko si glup?
Sve je to lijepo opisano u Ancident Aliens serijalu. Radi se o Aokigahara Forest na planini Fuji.
Očito nitko od vas nije gledao japanski film \"Balada o Narayami\" pa zato ne znate da i novinar griješi. Milenijski je običaj da starije roditelje koji su pred samrti djeca dovedu i ostave (jer roditelji to žene) kako bi umrli na toj svetoj planini.
I mi kažemo Fudži. Ovo \"dž\" malo produžimo
Jadni Japanac ostao neshvaćen za dio čitatelja...
Možda ti treba nešto... da zavoliš život
Nab.ijem na ku.r.a.c. i vas i Vuka Karadzica koji vas je ucio da se pise onako kako se cita. Pise se FUJI i nikako drugacije, sto.k.o seljacka.
Kakav fudji ljudi....ide Fuji kreteni jedni...cita se fudzi... http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Fuji
ma sta ti znas kako se cita je.bo te otac nepismeni
Nije Fuji nego 富士山 a to se na NAŠEM jeziku čita FuĐi.
Imbecilu, slovo J se na BHS čita J a ne DŽ ili Đ kao na engleskom, a ja koliko znam ovdje je još uvijek zvanični jezik BHS a ne engleski. Glupan koji se pravi pametan, pa ima li išta jadnije/smješnije?
Nemoj ih kriviti- oni samo prepisuju sta pise u video infu. Svejedno se pridruzujem fekalizaciji stecenog im obrazovanja.
Bio bi fazon da nadju koje tijelo jos u zivotu.