Utvrđuju se okolnosti
107

Na mjesto pada sportskog aviona stigao tužilac, policija osigurava teren

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. M./Klix.ba)
Danas je na lokalitetu Nišičke visoravni, u blizini Bijambara došlo do pada sportskog aviona prilikom čega su poginula dva državljana Austrije.
Na mjesto tragedije stigli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kao i dežurni tužilac.

Mjesto događaja je osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja, a policija ne dozvoljava nikome da priđe lokaciji.

Istragom rukovodi Tužilaštvo BiH, a glavni tužilac Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

O padu aviona izvijestili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji pripadnici provode policijski uviđaj. Za sada nema informacija o tome kako je došlo do pada aviona, no ono što ističu očevici jeste da je avion letio nisko i da se činilo kao da se pokušava prizemljiti.

Iskusni pilot Vedran Tuce kaže kako su ovakve nesreće vrlo moguće kada se uzme u obzir i visoka temperatura te konfiguracija naših brda. On navodi kako stranci uglavnom uživaju u prirodnim ljepotama i letenju pa vole letjeti nisko, a što im može izazvati brojne komplikacije.