Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I zasto su izginuli? Pa onako, neka drzavnicka paranoja kao i danasnji rat UKR i RUS. Samo su pametni izbjegli, jedan je zivot i zivite ga kako vi želite, a ne drugi kako da vam drugi kroje
Ovoga dana je zavrsen rat samo u Evropi, ali ne i u Turskoj. Engleska vojska, u kojoj je bilo hiljade vojnika iz Engleske, Indije, Afrike i Australije, francuske vojne jedinice i Grcka su poslije 11.11.1918. god. napali Tursku. Ove jedinice su zauzele Istambul, Izmir i okupirale 1/2 teritoriju Turske. Rat je u Turskoj trajao sve do 1923. god, ali o tome se nazalost malo zna i pise u BiH.
Da se ne zaboravi da je posle kapitulacije jevrej iz Prizrena postavljen za glavnog babu Turske.
Na toj izgibiji je nastala i prva Jugoslavija, poslije nakon nove i druga koje su bile dobre i velike ideje, na stranu politika i budale koje su se pojavljivale. Pametni narodi na takvim žrtvama čuvaju to što imaju i razvijaju se a mi smo opet ratovali i stalno unazad.
Zamisli 5 miliona nestalo sa lica zemlje... Kao dvije Bosne... Tek tako...
Slava pripada Princu Mira 🙏🙏
Ratove pokrenu uvijek bolesni i pohlepni umovi.Od kako postoji čovječanstvo.Otimanje od drugog zato što misli da će nekome to biti od koristi jer nije zadovoljan onim što ima.Počev od neandertalaca u borbi za većom pećinom,do danas se u suštini ništa nije promijenilo.
Ko god se od prvog poraza ne suoči s prošlošću, čeka ga još gori pakao, što je bio II Svj. rat.
kako je jaoan zauzeo pojedine teritorije njemackog carstva,de bar kopirajte odnekud tekstove il prevodite kad ste ocito mutavi za pisat.
Rat u kojem oficirima ljudski život nije značio mnogo. Svjesni da se linija ne može probiti slali su hiljade i hiljade ljudi u sigurnu smrt iz juriša u juriš. Zbog nekakvog komadića metala koji su mu stavljali na uniformu. I evo dođosmo u 21. stoljeće i pored ultra mega tehnološkog napretka, sve isto.
Prije 105 godina? 2018+105=?
2123
Strasan rat koji je gurnuo citavu tehnologiju vezanu uz ratovanje naprijed i na kraju i doveo do strasnih destrukcija drugog svjetskog rata. Ne zaboravite da se ovo sve dogadjalo i na nasim zemljama uz strasne ratne zlocine. Jasenovac, Gradiska Stara i drugi strasni logori 2.svj. rata. https://youtu.be/VPiZDi5sQME
@derim7 to je drugi svjetski rat mater ti ebem. sta mjesas zabe i babe. u tom drugm svjetskom ratu ste imali 6 logora za srpsku djecu uz jasenov ac. zato nemoj mi ti moralisati potomce handzar divizije usta so. i jos jednom, ebem ti mater.
Sto psujes keru
svaki treci odrasli muskarac Srbin je poginuo u tom ratu a ukupno svaka cetvrta srpska osoba. Ako to nije holocaust ili genocid ja ne znam sta je. A sad ti koji su ubijali srpski narod tada sude nama da smo kao fol genocidan narod zbog 6000 zrtava. Koji su to fasisti. Zato nikad mi necemo priznati nikakav genocid, dok god ove svabe uz kroate i bosnjake i siptare takodje se ne osude za genocid nad srpskim narodom i u prvom i u drugom svjetskom ratu.
pa slobodno dajite minuse na cinjenice. i u prvom i u drugom svjestkom ratu su kroati, bosnjaci i siptari bili na strani fasista i prvenstveno ubijali Srbe.
fazon balkana je taj sto ovdje zive krvolocni a mahom glupi narodi, i uvijek ce biti zlocina, genocida, ratova. Svaki narod je isti i da ima moc i slobodu ubijao bi druge narode...a ne zna se koji je gori narod.
For a hill men would kill. Why? They do not know....
Nakaradni Versajski mirovni sporazum doveo je do radikalizacije u Njemačkoj, posebno kod stanovništva u "otetim teritorijama", pomeranija, silesija i istočna pruska te odvajanje Danziga(današnji Gdanjsk). Nažalost, nažalost, nažalost. Stanovništvo tih teritorija je doživjelo ogroman šok, jer se niko u Njemačkoj nije osjećao poraženim, niti zaslužnim za sam početak rata, niti je rat vođen na njihovoj teritoriji.
Zasluge za početak rata pripadaju apsolutno svim učesnicama podjednako.
toliko o ljudskoj pameti