Susjedi šokirani
2

Missouri: Tinejdžer bio vezan i zaključan u podrumu od septembra

Klix.ba
Sedamnaestogodišnji mladić iz Missourija je pronađen ruku vezanih za čelični stub u podrumu porodične kuće. Tu je bio od septembra.

Prijatelji i susjedi u Kansas Cityju kažu da se radi o mladiću koji je zaostao u razvoju te su bili veoma tužni kada su vidjeli kako ga odvoze ambulantna kola.

"Rodite dijete i onda ga vežete i zaključate, ne hranite ga i ne dajete mu vodu. Zar se tako brine o djetetu", rekla je Alshley Reppy, koja živi blizu mladićeve kuće.

U policijskom izvještaju se navodi da je mladić na sebi imao prljavu odjeću. Izgledao je veoma mršavo, njegovi obrazi su upali, a u očima mu se vidjelo da je očajan.

Tinejdžer je rekao policiji da je u podrumu svezan od septembra. Tri puta dnevno mu je dozvoljavano da ide u WC i jeo je samo kaše, tjesteninu i sendviče.

Mladić je zlostavljan i ranije. Susjedi su ga mnogo puta vidjeli kako spava ispred kuće, jer ga porodica nije puštala unutra. Njegova rodica je prijavila zlostavljanje, a njegov stariji brat je rekao da je udario majku te da je zbog toga bio u "trajnom kućnom pritvoru".

Policija nije komentarisala ovaj slučaj jer je istraga u toku, a mladićevi roditelji još uvijek nisu optuženi. Policijski službenici su zaplijenili fotoaparat i fotografije iz njihove porodične kuće. Mladić je smješten u bolnicu u Kansas Cityju, a potom i u ustanovu za brigu o djeci.

Dvogodišnje dijete, koje je također član porodice, je odvojeno od porodice i pod zaštitom je vlasti.