Svijet
0

Mesić završio posjetu Estoniji

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je u srijedu dvodnevni službeni boravak u Estoniji posjetom Umjetničkoj galeriji u vlasništvu Jaana Manitskog udaljenoj oko četrdesetak kilometara od Tallinna.

Svoju dvodnevnu posjetu Estoniji hrvatski predsjednik je ocijenio vrlo uspješnom. Još jednom se posebno osvrnuo na razgovore o gospodarstvu ističući da Estonci žele prije svega ulagati u hrvatsku turističku privredu te da postoje potencijali na područjima brodogradnje.

Hrvatski predsjednik je prvog dana posjete razgovarao s estonskim predsjednikom Toomasom Hendrikom Ilvesom, koji je na čelu države od oktobra 2006.

Drugoga dana službene posjete predsjednik Stjepan Mesić sastao se s Toomasom Lumanom, predsjednikom estonske Trgovinske i industrijske komore. Na sastanku je održana kraća prezentacija estonskoga gospodarstva.

Predsjednik Mesić, javlja Hina, posjetio je u srijedu i estonski parlament, gdje ga je primila predsjednica parlamenta Ene Ergma. Mesić se u parlamentu sastao i s estonsko-hrvatskom skupinom prijateljstva.