Odgovorio Sunaku
12

Medvedev: Umjesto što govore o Ukrajini, Britancima bi bilo bolje da vrate Falklande Argentini

V. K.
Dmitrij Medvedev odgovorio britanskom premijeru Rishiju Sunaku (Foto: EPA-EFE)
Dmitrij Medvedev odgovorio britanskom premijeru Rishiju Sunaku (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev komentirao je izjavu britanskog premijera Rishija Sunaka koji je izjavio kako su pregovori s Rusijom potpuno besmisleni sve dok se trupe ove države ne povuku iz Ukrajine.

Tim povodom, Medvedev je na svom Telegram kanalu izjavio kako su svi britanski političari licemjeri, a u kratkom obraćanju osvrnuo se i na porijeklo samog premijera Velike Britanije.

"Svi britanski političari su rijetki licemjeri. Evo mladog premijera s prezimenom nekarakterističnim za Veliku Britaniju. Rekao je dok Rusija ne povuče svoje trupe s teritorije Ukrajine, nema pregovora. Od svih, Anglosaksonci kažu da će Ukrajinci sami odlučiti hoće li pregovarati s nama ili ne. Laži, dvoličnost i nečuven cinizam", rekao je Medvedev.

Nakon toga, Medvedev je govorio i o starom sukobu između Argentine i Velike Britanije, a usput je, bez ikakve veze sa temom o kojoj govori, pohvalio i nastup Argentine na Svjetskom prvenstvu.

"Bolje neka Britanci konačnu napuste Falklande i vrate ih Argentincima. Falklandi nisu Britanija, već Argentina! Reprezentacija Argentine je zasluženo osvojila Svjetsko prvenstvo. Nastavite dobar rad i na terenu vanjske politike!", poručio je Dmitrij Medvedev.