Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li cemo ikad shvatiti koliko smo bitni sami sebi i da trebamo samo od sebe ovisti bar u osnovnim zivotnim potrebama, ali nista svoje nemamo vise. Hvala vam.
Neces me u njivu natjerati.
Uvoznicki lobi je unistio domacu proizvodnju,sda unistila pokrala i opljackala agrokomerc. Kao da bi se osvetili abdicu, a ustvari osvetili su se krajiskom narodu. I danas pljackaju po vel kladusi, komplet hale za uzgoj plica demontiraju i voze ih u tesanj. E sad me interesuje zazto se vise pilici nemogu uzgajati u v kladusi a mogu u tesnju?
Ja budale ,za godinu neće bit 3 države koje neće imati bar 70% neovisnost od drugih zemalja u hrani.2022 hallo,problem poljoprivreda???? Hrvatska da zasije Slavoniju može hraniti 30mil ljudi.
Valja baciti gnojivo koje opet uglavnom dolazi iz Ukrajine i Rusije a trenutno je 3 puta skuplje nego prosle godine, nasuti naftu u traktore… Doduse puni smo balege, ako nas ona ne izvuce nece nista
RefkiniAhbabi, Semberija i Posavina mozda moze hraniti cijelu Bosnu, ali provozaj se pa pogledaj koliko je ostalo ljudi po selima u Posavini, nema ured pa nikog, otisao narod iz ove sjajne drzave. Da ne pricam o cijenama gnojiva i da je drzava ostala nijema na poljoprivrednike, tako da ce nam hrane sigurno hvaliti.
Izvozice oni Kinezi ce tu hjrovati najvise kupe zito od njih i prodaju tim neprijateljskim drzavma dok jednom smrkne drugom osvane......
tesko s eonome ko od vas zavisi .....ebalo te tiho oruzje u zicugu .... cak kod nas gradjani da su pametni bili i ranije da se skinu sa plina ruskog i predju na neka druge energente ... ali mi smo budale svakako ... treba sto vise hrane proizvoditi ikamo srece da je federacija u visemiljunskim iznosima podrzala sjetvu i sl. i da jaca namjensku industriju i zaposljava ljude jer je to njaveci bizns sada .. papci nista ne znaju ..kao da im srbija voi namjensku industriju
Poslednji trzaj. Prnuli su u sisu. Nista vi nemozete proizvoditi bez SAD, Evrope. U Kinu izvozite za jene, hebo dolare I eure. Smijurija! Poraz je bolan, samo ga treba sto bolje prikriti.
Jeste vala bas, bez kavijara i vitke se može živjeti.
Votke
jedva cekam da uzorem SVE zemlje sto imam uz inat rujkama
Kaže Medo: "...samo naše prijatelje. Na sreću, imamo ih dosta, a oni uopće nisu u Evropi..." Uh, koje šamarčine za AvAv i vepra! A oni jadni mislili da su im Ruje prijatelji...
Dovoljno je reći lada auto
ima da hranite pacove i crve ako ne izvezete viskove psenice
Eto niko ne zna posijati žito iebo vi sebi mater.
vasa psenica u europi moze proci samo kao stocna.
Žderite sami ili prodajite "prijateljima"
Pa kakva im je ta hrana vidi kolišni su jbt,do steke ne mogu dofatit.Ni on ni Putko.Ti kratki su dobro zli i pokvareni.Nesto ko i Fahro
kada bi se samo livanjsko i duvanjsko polje žitom zasijalo,mi bi mogli ukrajini i rusiji izvoziti žito i da nama još ostane viška,a da ne pišem o posavini i semberiji.
Ovi nisu normalni, cuj ono kao ja tebi prijetim da ti necu nesto prodati???!!! Pa nemoj mi prodati, kupit cu negdje drugo ili cu sam proizvesti. Oni sami sebi jos vece sankcije namecu i kao sa time prijete :) Budala do budale!!!
rfid ne samo da si glup vec si i tupan. A, glup si ko noga. Kupovaces vrecu brasna od 25kg za 100-150KM medjede polarnih razmjera. Isto kao sto je sada 100kg gnojiva 250KM a bilo nekad 50KM. Tupane, tupcino, tupko.
Nesjecam se da sam ikad kupio nesto rusko? Plin, da al za sekundu promijeniti na ćumur i drva.