Svijet
0

Medicinske sestre dale pacijentima smrtonosne injekcije

FENA
Smrti nekih pacijenata u bolnicama New Orleansa nakon uragana Katrina i Rita konačno su dovele do hapšenja nekih članova medicinskog osoblja, piše u srijedu New York Times.

Jedna liječnica i dvije medicinske sestre uhapšene su pod opravdanom sumnjom da su četvorici starijih pacijenata dale smrtonosne injekcije.

Državno tužilaštvo svoje iskaze temelji na izjavama drugoga medicinskog osoblja. Optužnica nije još službeno podignuta. Riječ je o liječnici Ann Pou (50) i sestrama Lori Bodo (43) i Cheri Landry (49).

Prema izjavi jednog svjedoka, dr. Pou mu je rekla da je donesena odluka da se tim pacijentima dade smrtonosna doza, odnosno da je riječ o eutanaziji jer se radilo o teško bolesnim pacijentima.

Isti svjedok je izjavio da je potom vidio doktoricu i sestre kako pune injekcije. Bolnica je bila okružena s pet metara visokom vodom i temperaturom zraka od blizu četrdeset stupnjeva Celzija.

Sve tri žene puštene su u utorak na slobodu bez polaganja kaucije. Međutim, državni tužitelj Louisianne smatra, piše New York Times, da nije riječ o eutanaziji već o jednostavnom ubistvu. Njihovu će sudbinu odlučiti Velika porota.