Ogromna šteta
58

Masovni napad dronovima pogodio nekoliko okruga Kijeva

I. M.
Foto: X.com
Foto: X.com
Ruske snage su ispalile više od dvadeset dronova na glavni grad Ukrajine rano u petak. Povrijeđene su najmanje dvije osobe, a nanesena su velika oštećenja stambenim zgradama.

Bio je to šesti takav napad na Kijev ovog mjeseca i dio većeg roja bespilotnih letjelica usmjerenih na dijelove centralne, južne i zapadne Ukrajine, saopćeno je iz zračnih snaga te zemlje. Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 24 od 28 dronova.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je dron udario u blok stanova u okrugu Solomjanski, južno od centra grada, izazvavši požar na gornjim spratovima koji je brzo stavljen pod kontrolu.

Hitne službe su također saopćile da je oštećeno nekoliko stanova na 24., 25. i 26. spratu zgrade. Dvije osobe su povrijeđene, od kojih je jedna zbrinuta u bolnici. Incident se dogodio nekoliko stotina metara od porodilišta, piše Reuters.

Kličko je također rekao da su fragmenti dronova zapalili kuću u izgradnji u okrugu Darnitski na istočnoj obali rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad.