Svijet
0

Mark Zuckerberg posjetio papu i poklonio mu poseban uređaj Aquilla za pristup internetu

Klix.ba
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg posjetio je sa svojom suprugom Priscillom papu Franju u Vatikanu. Zuckerberg je izrazio svoje oduševljenje susretom te je uručio papi poseban poklon.

"Kazali smo mu kako se divimo njegovim porukama milosti i saosjećajnosti, te novim načinima koje je pronašao da komunicira s ljudima svih vjera širom svijeta. Razgovarali smo i o važnosti povezivanja s ljudima, posebno u dijelovima svijeta bez pristupa internetu", kazao je Zuckerberg.

Papi su poklonili model letjelice na solarno napajanje Aquilla koja omogućava pristup internetu u mjestima gdje ga nema, te su podijelili svoj rad sa Inicijativom Chan Zuckerberg s nadom da će pomoći ljudima širom svijeta.

"Bio je to sastanak koji nikada nećemo zaboraviti. Možete osjetiti toplinu i ljubaznost jer on iskreno radi na tome da pomogne ljudima", kazao je osnivač Facebooka.

Za razliku od ranijih sastanaka s bitnim ljudima, Zuckerberg je ovaj put obukao odijelo ispod kojeg je imao bijelu košulju i kravatu što je pozitivno iznenadilo sve fanove.