Svijet
0

Marine Le Pen: Narodi Evrope, ujedinite se, tražite referendum o ukidanju EU

SRNA
Marine Le Pen (Foto: AFP)
Marine Le Pen (Foto: AFP)
Lider francuske partije Nacionalni front Marine Le Pen pozvala je danas Evropljane da traže od svojih lidera da organizuju referendum o ukidanju EU, kao što je prethodno tražila da Francuska organizuje referendum o izlasku iz Unije.

"Narodi Evrope, ujedinite se u borbi za slobodu i tražite da bude organizovan nacionalni referendum o kraju EU", pozvala je Le Penova na konferenciji za novinare u sjedištu Evropske komisije u Parizu.

Poredeći evropsku situaciju sa mrakom, ona je potvrdila da se svuda pojavljuje oblik ropstva kroz zastrašujuću politiku hiper-štednje, prenosi agencija France Press.

"Takva politika ugrožava ljude bez cilja i rezultata. Jedni plaćaju, ali dugovi rastu. Drugi su ugušeni, pogledajte njihove plate i penzije koje se smanjuju dok lešinari iz Brisela otvoreno razmatraju mjere štednje", izjavila je Le Penova aludirajući na kiparski primjer.

Narodni front osuđuje planove evropske pomoći zemljama koje imaju poteškoće, kao i mjere budžetske discipline koje prate te planove, a koji se odražavaju na francuske poreske obveznike.

"Ukidanje EU će nametnuti realnost da su nacije, suverene, slobodne i prijateljske, i omogućiće pravedniji svijet, gdje veliki neće primorati male na propast, gdje imigracija neće biti upotrebljena da se smanje plate, gdje banke neće više biti apsolutni monarsi", rekla je Le Penova, koja je i poslanik Evropske komisije.