Bolesni um
104

Manifest teroriste: Tarrant prijetio ubistvima Merkel i Erdogana, glorificirao srbijanske "heroje"

Klix.ba
Brenton Tarrant (Foto: ABC)
Brenton Tarrant (Foto: ABC)
Terorista Brenton Tarrant, koji je preuzeo odgovornost za napade u Novom Zelandu gdje je ubijeno 49 osoba pozvao je u svom manifestu na ubistva svjetskih lidera koji su "neprijatelji" evropskih zemalja.

"Postoje veoma poznati neprijatelji naših nacija, neprijatelji naše rase koji slobodno šetaju našim društvima, sa visoko podignutim glavama, vjerujući da su nedodirljivi. Oni će uskoro shvatiti koliko griješe. Izdajice zaslužuju izdajničku smrt. Bez obzira da li će trebati tri ili 30 godina, ovi ljudi moraju platiti za svoje užasne napade na našu radu", napisao je u manifestu.

Napadač je povao na korištenje svih mogućih sredstava.

"Merkel, majka svih stvari koje su protiv bijelaca i protiv Germana, na vrhu je liste. Malo ih je učinilo više da nanese štetu i rasno očisti Evropu od svog naroda. Erdogan, vođa jednog od najstarijih neprijatelja našeg naroda i lider najveće islamske grupe u Evropi. Ovaj ratni šef mora iskrvariti u vrijeme kada posjećuje svoje etničke vojnike koji vrše okupaciju Evrope. Njegova smrt će napraviti podjelu između turskih okupatora koji trenutno okupiraju naše zemlje i etničkog evropskog naroda, a tako će i oslabiti turski stisak u regiji, uklonivši najvećeg neprijatelja Rusije i destabilizirati i oštetiti NATO", naveo je masovni ubica, prenosi Al Jazeera.

Tarrant nastavlja kako okupatori moraju "biti uklonjeni sa evropskog tla bez obzira odakle dolaze ili kada su došli“.

Na oružju australijskog teroriste nalazi se i amblem zloglasne SS divizije "Princ Eugen", čiji su pripadnici vršili zločine u Srbiji i BiH tokom Drugog svjetskog rata

Na oružju su navedene bitke i ličnosti koje su se tokom historije borile protiv prodora Turaka u Evropu. Tu su i imena Bajo Pivljanin, Marko Miljanov Popović, Stefan Lazar i Miloš Obilić.

Među brojnim natpisima na više jezika i crtežima je i takozvana "Odal runa", znak u obliku romba, koju su pripadnici ove divizije nosili na uniformi.