Kalifornija
0

Mama osmorki preko neta moli za donacije

Sarajevo-x.com
Samohrana majka koja je krajem januara rodila osmorke u Kaliforniji, a osim njih ima još šestero djece, primorana je da prikuplja novac za njihovo izdržavanje od dobrih ljudi.

Nakon što su se pojavile prve fotografije zdravih beba koje dobro napreduju, Amerikanka Nadya Suleman je pokrenula web stranicu www.thenadyasulemanfamily.com na kojoj se svima koji su joj se javili zahvaljuje za "ljubav i lijepe želje", te nudi opciju doniranja novca.

Djeca su dobila imena Noah, Maliah, Isaiah, Nariah, McCai, Josiah, Jeremiah i Jonah i još uvijek su u bolnici. Pa iako je ranije tvrdila da neće tražiti pomoć, publicista Sulemanove izjavio je da već dobija kupone za hranu i dječiji doplatak.

Sva djeca ove mlade majke rođena su umjetnom oplodnjom, a tretirao ju je 57-godišnji doktor Michael Kamrava u klinici Rodeo Drive na Beverly Hillsu u Kaliforniji. Protiv njega vodi se istraga Američkog udruženja za reproduktivnu medicinu koje sumnja da se koristio kontraverznim tehnikama i metodama rada, u ovom slučaju sporna je njegova odluka da pacijenticu oplodi tolikim brojem embriona.