Svijet
0

Majka opisala kako je ubila svoju kćerku

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Žena za koju se vjeruje da je majka dvogodišnje djevojčice čije je beživotno tijelo pronađeno u Galveston Bayu kazala je policiji da je djevojčicin očuh udarao i zlostavljao dijete na smrt, a policija do nedavno nije znala identitet djeteta koje su tokom istrage detektivi zvali "beba Grace“.

Istraga tokom koje su istražitelji pokušavali otkriti identitet ubijenog djeteta trajala je sedmicama. Nakon opsežne istrage, istražitelji su konačno u ponedjeljak potvrdili da je beživotno tijelo dvogodišnje djevojčice koje je jedan ribar pronašao 29. oktobra u plastičnoj vreći, tijelo djevojčice po imenu Riley Ann Sawyers. Njena majka, Kimberly Dawn Trenor (19) i očuh Royce Clyde Zeigler (24) uhapšeni su u subotu i optuženi za svirepo ubistvo djeteta.

"Prije nekoliko sedmica držao sam njene cipelice i pitao se ko je zapravo beba Grace. Sada konačno imamo odgovor na to pitanje“, objasnio je na konferenciji za novinare načelnik policije Ray Tuttoilmondo, a prenosi AP.

Policajci su u kući uhapšenih pronašli i oproštajno pismo koje je prošle sedmice napisao Zeigler prije nego što je pokušao izvršiti samoubisto, a u kojem stoji: "Moja žena nije odgovorna za grijehe koje sam počinio“.

Tokom ispitivanja u policiji, majka male Riley, kazala je da su ona i njen muž Royce djevojčicu ubili još 24 jula.

U zvaničnoj izjavi koju je Kimberly dala i potpisala na sudu stoji da je Royce djevojčicu tukao kožnim kaišem te da ju je bacao po sobi sve dok nije izdahnula. Tijelo su čuvali u podrumu skoro dva mjeseca nakon čega su ga spakovali u plastičnu vreću i ostavili u Galveston Bayu.

Par je u pritvoru gdje čeka nastavak suđenja.