Svijet
0

Kraljica Elizabeth II u svađi sa Annie Leibovitz

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Engleska kraljica Elizabeth II imala je raspravu sa slavnom fotografkinjom Annie Leibovitz koja joj je predložila da odloži svoju krunu tokom fotografisanja za portret. Neslaganje kraljice i fotografkinje zabilježile su i kamere BBC-ja koje su tada snimale dokumentarni film o kraljevskoj porodici.

U martu ove godine, uoči kraljevske posjete SAD-u, kraljica je pristala pozirati za portret koji je radila Annie Leibovitz, poznata fotografkinja koja je, između ostalih slikala i nagu glumicu Demi Moore kada je ova bila trudna.

Tokom sastanka sa kraljicom, Annie je predložila da kraljica odloži krunu pošto je već bila u kraljevskoj odori, ali kraljica uopće nije bila oduševljena ovim prijedlogom.

"Mislim da će bolje izgledati bez krune jer je odora već tako...."kazala je Annie, ali ju je kraljica prekinula. "Previše elegantna? Šta vi mislite da je ovo?", uzvratila je kraljica pokazujući na svoju odoru i uputivši "ledeni" pogled ka fotografkinji.

Potom je odustala od slikanja. "Ne mijenjam ništa. Dosta mi je ovog presvlačenja, hvala lijepa", rekla je kraljica.

Dokumentarni film "A Year With The Queen" odaje uvide u kraljevski život, a BBC-jeve kamere su tokom jedne godine bilježile kraljevsku svakodnevnicu. Cjeli dokumentarac bit će emitiran u septembru, a svađa između kraljice i Annie je samo dio prikazanog isječka iz dokumentarca.