Svijet
0

Korshunova prije smrti gledala film "Duh"

FENA
Fotomodel Ruslana Korshunova, porijeklom iz Kazahstana, koja je poginula pod nerazjašnjenim okolnostima u subotu u New Yorku, prije smrti je gledala film "Duh" (The Ghost) zajedno s bivšim momkom, javila je u nedjelju agencija France press.

Dvadesetogodišnja Korshunova je pala s prozora na devetom spratu svog stana u centralnom dijelu New Yorka - na Manhattanu, javile su agencije.

Izvjesno je da je model u svome stanu s bivšim momkom, 24-godišnjim Artemom Perchenkom, gledala film "Duh" s glumicom Demi Moore u glavnoj ulozi. Perchenko je napustio stan u ranim jutarnjim satima.

Prema podacima medija, policija je sklona verziji o samoubistvu, jer u Ruslaninom stanu nisu nađeni tragovi borbe.

Prijatelji i poznanici Ruslane Korshunove su kazali da ništa u djevojčinom ponašanju nije nagovještavalo tragediju.

"Došla je u stan prethodno jutro, smiješila se i nije bilo ni znaka depresiji. Bila je draga djevojka, uvijek nasmijana i nikada nije izgledala tužna", riječi su portira Ruslaninog stana Mahmuda Nagiba.

Najbolja Ruslanina prijateljica Kira Teteneva je ispričala da je prethodni dan razgovarala s njom telefonom i nije uočila nikakve znakove depresije.

"Ona je tako voljela život! Ona je bila anđeo! Nikada nije uzimala narkotike, uopće ništa takvo...", kazala je Titeneva.

Ruslana Korshunova je započela karijeru prije tri godine. Mladi fotomodel je snimala u reklamama prestižnih kuća, kao što su "Christian Dior", "Kenzo", "Moschino". Kao manekenka je učestvovala u vodećim svjetskim modnim revijama. Časopis "Vogue" je 2005. godine objavio članak o modelu, opisujući „čarobnu i vječnu ljepotu“ ove djevojke s "mačjim manirima“, djevojke kojoj su proricali karijeru "zvijezde".