Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Muslimani i Jevreji, šta biste vi u ovakvoj situaciji? Ozbiljno pitam, uz dužno poštovanje.
Muslimanima je zabranjena svinjetina, ponajviše zbog razloga sto su organi svinje čak 65% isti kao kod ljudi..to u Kur'anu piše...
Pa zato i ne jedemo zbog sličnosti, a možeš ga ugraditi u insana da se spasi život. Možeš i jesti ako nemaš ništa drugo da bi spasio život. Nije taj propis protiv čovjeka nego u korist čovjeka. Pročitaj studiju od njemačkog Dr. med. Hans Heinrich Reckewega u njegovoj knjizi "Schweinefleisch und Gesundheit".
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jesti je zabranjeno helou, to isto ko da sad nećemo ranu kad se posiječemo da isperemo alkoholom jer nam je zabranjen,pa helou zabranjen je da se pije, sve ima svoju ulogu na ovom svijetu, a kako ga koristimo odgovaramo na onom .
A sta je covjek nego svinja? I to najgora od svih zivotinja koje postoje na planeti...
KOGA ZANIMA MUSLIMANSKI (VJEROVATNO I JEVREJSKI) STAV: Jesti svinjetinu je "haram". Ali je dozvoljeno jesti ako ce to sacuvati zivot i ako nema sta drugo da se jede. Izvedeno iz toga je i da se organ moze upotrijebiti na ovaj nacin jer sluzi ultimativno svrsi - ocuvanja zivota i zdravlja a to je farz. Dakle potpuno dozvoljeno i cak halal da se uzme ako su bubrezi otkazali. Pozdrav svima.
ovdje bi se vecina sprdala sa tim islamskim propisima, a poenta je da je dozvoljeno sve sto je korisno za covjeka, a zabranjeno je veoma malo stvari.
Slava heroju koji je donirao svoje tijelo.
Pa ima li ovaj ikog živog da mu skrati agoniju, da ne eksperimentisu nad njim. Tuga.
Pa mrtav covjeku mozak, ne pati se, samo rade ove masine neke
eto sto je muslimu zabranjeno svinjsko,jer su organi svinje najslicniji ljudskim organima,ako neko nije znao, iako nije jedini razlog taj.
i šta može eto na osnovu ovog članka normalan čovjek zaključit po pitanju konzumiranja svinja kao hrane??????
Dodik ih vec ima, jer je svinja