Svijet
3

Kissinger pohvalio Trumpa: On je najunikatniji predsjednik

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Nekadašnji državni sekretar SAD Henry Kissinger istakao je da izabrani predsjednik SAD Donald Trump nikome ne duguje ništa.
Kako je istakao nakon sastanka s ekscentričnim milijarderom, on se razlikuje od ostalih predsjednika jer nema obaveze ni prema jednoj određenoj grupi.

"Ovaj izabrani predsjednik je najunikatniji izabrani predsjednik. On nema nikakve dugove prema interesnim grupama, niti ima obaveze prema njima. On je postao predsjednik na bazi svoje lične strategije i programa koji je istakao pred američku javnost, a koji njegovi suparnici nisu predstavili. Zato je ova situacija tako jedinstvena", rekao je Kissinger.

Kissinger se u četvrtak sastao s Trumpom kako bi razgovarali o spoljnoj politici, a istakao je i da pristalice izabranog predsjednika ne bi trebalo da očekuju da će on ispuniti sva obećanja iz kampanje kada bude sjeo u Ovalnu kancelariju.

"Kako vidim ovu situaciju, ako on bude insistirao na ispunjenju onih pozicija, da će doći do neslaganja. Mislim da mu treba dati šansu da razvije pozitivne ciljeve i da razgovaramo o njima. Prošli smo kroz mnogo decenija uništavajući administracije, možda će se i sada dogoditi, ali ne bi trebalo da nam to bude startna pozicija", zaključio je Kissinger, prenosi B92.