Svijet
23

Kineskinja krvnički pretukla šestogodišnjeg sina jer nije uradio domaću zadaću

Klix.ba
Kineska policija odlučila je da ne poduzme nikakve akcije protiv majke koja je krvnički pretukla šestogodišnjeg sina s ofingerom jer smatraju da je dječak to zaslužio zbog neposlušnosti. Naime, majka ga je istukla jer nije uradio domaću zadaću.

Povrede kod malog Xiao Binga otkrila je učiteljica u medicinskoj školi koju on pohađa u Jiangmen gradu u Guangdong provinciji dok se pripremao za čas sporta.

No, bez obzira na to što je učiteljica prijavila povrede vlastima, dječakova majka neće krivično odgovarati za to. Upozorena je samo da ne smije više tući sina.

Šokirana povredama, učiteljica je uslikala dječakova leđa mobilnim telefonom i predala ih policiji. No, glasnogovornik policije je kazao da povrede izgledaju gore nego što zapravo jesu, te da su dobili obećanje majke da ga više neće tući.

U izjavi majke stoji kako su ona i njen muž nezadovoljni ponašanjem sina koji je često nestašan i ne radi domaće zadatke, te da je to bilo potrebno da uradi kako bi "naučio lekciju".

Bijesna jer policija nije učinila ništa, učiteljica je postavila fotografije na internet kako bi podstakla roditelje drugih učenika da izvrše pritisak.

Dječak je zadržan u bolnici jedan dan.