Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KAD KRENE 20 MILIONA KINEZA :D
Ovo se odlično razvija,epilog je blizu,već vidim coca-colu u američkim radnjama ali sa cijenom u juanima.
vi sto se bucate amerikom, da pogledamo povijest americkgo ratovanja, u 1 svjetski rat su usli tek pri kraju, i to njemacka nije porazena tada nego su komunisti izvrsili zbacivanje njemackog cara kada je njemacka vojska bila pred parizom na pragu pobjede. Drugi svjetski rat amerika je za dlaku u pearl ahrburu izbjegla totalni poraz, i to greskom japanskog admirala sto nije poslao treci nalet aviona da dokrajce kompletnu pacificku flotu. Ameri su tek nakon sto je crvena armija slomila kicmu wermachtu, ukljucila se u rat protiv njemacke, i rusi su odnijeli najveci teret i zrtve, sto nisu napali kad su njemci bili najaci 1940,41,42 dakel tek nakon 3 godine rata. Zatim kada su ratovali sami kao u vijetnamu, ili korejski rat izgubili su oba rata. Ovi sto se pale na eisenhowera pogledatje kako je taj zlikovac pobio 1,7 miliona njemackih ratnih zarobljenika, zena, i djece u njegovim DEF (disabled enemy force) umjesto POW (prisoner of war)
@zeleni zub....ja koliko znam svi nasi bosanci i hercegovci su se dobro snasli u americi.....te ublehe tipa sumnjam da bi te i gram rize zapao mozes nekom drugom prosipati ! SIKTER
Jos jedna zrtva masovnih medija... Brate, da odes u Ameriku, sumnjam da bi te i gram rize zapao... Trebam li spominjati sta Ameri rade svom narodu (zipa terorista) ili jos gore, strancima.
Drug Eisenhower, doktrinu o vise frontova ameri mogu zahvaliti saveznicima, ne tome sto su oni sposobni za to. Koliko znam, u II svjetskom ratu, da nije bilo kineza, francuza, kanadjana i ostalih, tesko da bi oni ista mogli.
Svi ovi obozavaoci S Koreje tj mrzitelji svega sto je americko....fino spakujte kofere pa pravac kod svog voljenog Kima kad vam je tako njegov rezim i ono sto cini od svog naroda na srcu ! Mozda i vas zapadne kojih 50 grama rize dnevno u kakvom radnom logoru....a rad zna se oslobadja ! Haj SIKTER
Ja nisam ni napisao da ranije nisu bile podjeljene, vec da nije bilo Kine i njihove intervencije, danas S.Koreja sigurno ne bi postojala, makar ne u ovakvim granicama, a tome bi bila zasluzna Amerika.
koliko diskutujete zaboravili ste toliku Rusiju :)
Kako me nervirate sa vašim "maxim" "Korea"... Pravo ste amerikanizirani i eto vam najbolji dokaz zašto će Amerika dugo dugo još da vlada.
Da si ti živ i zdrav, Sjeverna i Južna Koreja bile su podjeljene po istoj granici još od prije Drugog svjetskog rata.
...ko hoće da me guzi, dam mu jer nisam baš svoj...
Ja raje lu--de, pa kako neko fakat moze misliti da neka vojna sila moze parirati Americi?? Kakva jadna Korea i Kina, imaju vojsku, al koja je korist od pjesadije kad ce ih jedan americki avion poslati pod zemlju.
Pročitah komentar kako USA ne može voditi rat na više frontova - kako neko može lupati ko maxim po diviziji? Vojna doktrina USA koncipirana još u II svjetskom ratu je armija koja je sposobna voditi (i pobijediti) rat na dva odvojena fronta (Japan , Europa). Na stranu što Kina i USA neće ući u konflikt, jer bi samo imale štetu obje strane - dakle, kolateralna šteta može biti samo u S.Koreji, koji se mnogo busi, a u suštini je zemlja gladnih ljudi...
Kina ce itekako reagovati u slucaju napada na S.Koreju, jer je ona njima prvi nivo odbrane u slucaju napada od strane Japana ili SAD-a. Tako da ce scenario biti poptupno isti kao 50-tih godina kada su S.Koreju okupirale snage J.Koreje i SAD-a...ali onda je nastupilo Kinesko ciscenje i podjela korejskog ostrva na jug i sjever do dana danasnjeg!
Pa ako se zakuha Amerika gubi 100% Kina je vele sila a i S Koreja, nemogu Amerikanci na više frontova voditi rat sve velike sile u prošlim ratovima su gubile na više frontova.Ako se uključi sada i iran Amerika je gotova.
U krivu si. Kinezima je režim u sjev. koreji garant zaledje. Ako oni padnu, ameri ce im biti na granici. Zato ne daju.