Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
7,5 prije, 7,4 sada... Ja mislio njima palo na nekih 7,0 ili 6,0. dobro je ako im je ovo najveci pad!
Ogroman rast kineske privrede u 2014. u odnosu na kapitalističke zemlje, gdje iznosi 1%do 2% govori o uspješnom sistemu privređivanja. Mali pad u odnosu na prethodnih 10 godina više je posljedica stagnacije privrede zapada nego stagnacija Kineske.
Nije druga nego prva ekonomija svjeta
Naravno da je druga. Procitaj informacije o ukupnom BDP! Kineski je 11 biliona, americki 17 biliona Dolara! A da se uz to prisjetimo da SAD ima 5 puta manje stanovnika? Pored toga: prosjecna plata u Kini je 250-300 Dolara, u SAD-u je 20 puta veca.
Pored toga: cijene roba i usluga u Kini su 20 puta manje nego u kapitalizmu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neda njima bog nafaku sve dok budu jeli kerove.
ahahahhaa
a ameri slave svoj rast od 4 %
Naravno da slave! Njemacka slavi rast od 1% u ovoj godinu. Ne mozes porediti zemlju u tranziciji sa industrijskim zemljama! Kini trega jos 200 godina da standardom stigne SAD. Mada je i to fantazija! Ni BiH nikada nece stici Svicarsku ili Austriju. O tome se samo moze sanjati.
Yuga je bila ispred Japana sve do 60_tih godina. Moć komunizma.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
...njima je "loša" stopa rasta bdp-a u rangu naših najpovoljnijih kamatnih stopa...
Istina! Hahahha