Svijet
625

Kenijac tužio Izrael i Italiju zbog razapinjanja Isusa Krista

Klix.ba
Dola Indidis
Dola Indidis
Kenijski advokat Dola Indidis predao je Međunarodnom sudu pravde u Haagu tužbu protiv Izraela, rimskog cara Tiberija, Poncija Pilata, jevrejskih starješina, kralja Heroda i Italije zbog nezakonitog suđenja i razapinjanja Isusa Krista.

"Dokazi se nalaze u Bibliji, a Bibliju ne možete diskreditirati", kazao je Indidis ističući da se mrtvima ne može suditi, ali da zemlje u čije ime su djelovali moraju preuzeti odgovornost.

"Moja dužnost je da štitim Kristovo dostojanstvo i otišao sam u Međunarodni sud pravde tražeći pravdu za čovjeka iz Nazareta. Njegova prava su bila povrijeđena selektivnim i zlonamjernim gonjenjem, a prema njemu je postupano loše i s predrasudama", istakao je on, dodavši da tuži Izrael i Italiju jer su te zemlje svojedobno u svoje zakonodavstvo ugradile zakone Rimskog carstva koji su bili na snazi u vrijeme razapinjanja Isusa Krista.

Indidis je tužbu najprije predao sudu u Nairobiju, međutim, sud je slučaj odbio. Odlučio je nastaviti svoju borbu i dokazati da su Kristu bila onemogućena njegova osnovna ljudska prava te da nije imao pravedno suđenje, zbog čega se obratio sudu u Haagu.

Prema svemu sudeći i taj sud će ga odbiti.

"Međunarodni sud u Haagu nije nadležan za taj slučaj. Međunarodni sud pravde rješava sporove između država. Teorijski, nemoguće je da uzmemo u razmatranje ovaj slučaj", kazao je glasnogovornik Međunarodnog suda, objavio je Washington Post.