Florida
0

Kćerka šest godina krila majčin leš zbog penzije

Sarajevo-x.com
Penelope Sharon Jordan iz mjesta Sebastian na Floridi optužena je za prevaru i utaju novca i očekuje je dugogodišnja zatvorska kazna za nesvakidašnji čin, prenose američki mediji u petak.

Naime, Penelope Sharon Jordan je punih šest godina u kući krila leš vlastite majke, te redovno primala njenu penziju.

Leš Timmie Jordan u zadnjim fazama raspadanja slučajno je pronašla policija nakon što su ih komšije zvale zbog velikog broja mačaka koje je Jordanova posjedovala koje su im navodno smetale.

Penelope Sharon Jordan policiji je odmah priznala da je njena majka umrla 2003. godine, te da je njenu smrt krila jer 'nije imala novac za sahranu'.

Pravi razlog skrivanja leša su, kako pišu američki mediji, dupla mjesečna primanja preminule, socijalna pomoć i vojna penzija koju je kćerka 'uredno' primala u majčino ime, te krivotvorila njen potpis.

Za proteklih šest godina neudana Penelope Sharon Jordan (61) tako je nelegalno preuzela više od 60 hiljada dolara od socijalnih službi, te 117 hiljada dolara od američke vojske.

Jordanova je izjavila da je njena majka umrla prirodnom smrću, što je obdukcijom i potvrđeno, te će se kćerki suditi za prevaru i utaju novca, te krivotvorenje dokumenata.No, ipak Jordanovu očekuje zatvorska kazna i do 15 godina zatvora.