Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da ih nisu uzeli za robove sad bi svi bili u Africi i ganjali kamile.
U nas robovi glasaju za SDA..
Demokrate bili robovlasnici..ona glasa za njih.. stokholmski sindrom
Simpatična žena. Pošto okopava krtolu?
Robovlasnici su bili svi, ali danas su Republikanci ti koji su najpopularniji na Jugu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jesiti novi de malo saraj
Evo ti nesto babice: The Republican Party was founded primarily to oppose slavery, and Republicans eventually abolished slavery. The Democratic Party fought them and tried to maintain and expand slavery. The 13th Amendment, abolishing slavery, passed in 1865 with 100% Republican support but only 23% Democrat support in congress.
A kao babi bi trebalo biti bitno sta je bilo prije 150 godina jel?? Danas je situacija drugacija i Republikanska partija je ta koja vise ide na ruku bjelackoj dominaciji. Samo kod nas su ljudi budale da glasaju na osnovu nekakvih historijskih trica, a ne na osnovu sadasnjosti.
...i opet se brka dužnost i pravo. da je dužnost, neizvršavanje bi bilo sankcionirano.
Pa duznost moze biti zakonom propisana, a i ne mora, svak moze da sam odluci sta mu je duznost, zakon takodjer neke moze nametnuti. Ako ona smatra da joj je duznost da glasa, to je njen izbor.
Mnogi to ne znaju... al' pradjed joj je bio "12 Years a Slave".
Jedno je glasati, a sasvim drugo imati izbora
đesi analitičaru
@gradheroj pa za sta je ta crnkinja mogla i glasati? Isto ce je handriti i oni za koje glasa i oni za koje ne. Jesi ti imao izbora u zadnjih 20 god?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ni ti jedan crnac u Americi nema ni jedan razlog da bude kršćanin,upravo su kršćani od crnaca napravili robove.