Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KATALOKIJA JE JEDNAKA RIJECI KATAKLIZMA STO ZNACI KRAJ EUROPI .
katalonci bi sigurno " prosli " na referendumu... bilo bi ih 80 % " za " .
KATALONCI ODBRUSILI DODIKU I OGRADILI SE OD POREÐENJA RS I KATALONIJE Na službenoj stranici Katalonske narodne skupštine, pokreta koji promovira nezavisnost Katalonije, objavljen je stav ove organizacije o ranijim izjavama predsjednika RS Milorada Dodika u kojima je RS poredio s Katalonijom. Katalonska narodna skupština ograduje se od ovih stavova. "Procitali smo razmišljanja Milorada Dodika iz dnevnih novina Avaz 8 novembra., u kojima govori kako su Škotska i Katalonija primjeri kako raditi na procesu nezavisnosti, koje, prema Dodiku, Republika Srpska treba da prati. Iz Katalonske narodne skupštine, glavnog gradanskog pokreta koji promovira nezavisnost Katalonije, i nezavisna je od bilo koje politicke partije, koja objedinjava osobe razlicitih mišljenja, želimo da se ogradimo od pomenutog stava", stoji u izjavi Narodne skupštine Katalonije: "Katalonija želi da gradi nezavisnu državu za sve njene gradane, gdje ce živjeti svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnost, u stalnom dijalogu razlicitih politickih opcija. S tim u vezi, naš projekat je baziran na toleranciji i poštivanju prava manjina i evropskoj integraciji. Zbog navedenih razloga, smatramo da Katalonija nije primjer, niti ce ikada biti, za politicke projekte Dodika i njegove partije, koji rade dijametralno suprotno idejama i vrijednostima naše zemlje". http://catalanassembly.org/2014/01/28/catalan-assembly-takes-distance-milorad-dodiks/
Sada cete vidjeti zasto je Spanjolska Vlada potrosila cak 1 milijardu eura na modernizaciju i opremanje policije.
Eto kada juznjaci demonstriraju demokraciju. Britanci gospoda dali Skotima priliku da se izjasne, a Spanjolci ne daju. Kao sto rece Mladen Maric nebi ni Katalonci odabrali nezavisnost, jer to znaci izbacivanje iz EU, a svi znaju kako su pregovori mukotrpan proces. Da ne spominjem pregovore za ulazak u NATO.
Nema od toga nista,Španija je suverena drzava i nema raspisivanja referenduma o odvajanju na samo jednom dijelu teritorije,ako ce bit referendum bice na cijeloj teritoriji Španije,kakva barcelona i pm...
trebam i ja kuci svoju trazit da odvojim od ovog raspaloga diskrikta..raspisujem referendum 14 decembra..mole se gradjani moje kuce da izadju na referendum i da svojim glasom pomognu u odvajanju kuce od ostatka distrikta a boga mi i ove raspale BiH!
Ako im odobre referendum odvojiće se, ne odgovara njima nikako vlast iz Madrida.
ma samo nek je veselo...........