Pojeo jednu od žrtava
1

Kanibal i serijski ubica pušten iz ruskog zatvora kako bi se borio Ukrajini

B. H.
Foto: Telegram
Foto: Telegram
Osuđeni masovni ubica iz ruske istočne regije Sahalin koji je pojeo jednu od svoje najmanje četiri žrtve pušten je iz zatvora kako bi se borio za rusku vojsku u Ukrajini.

Denis Gorin, koji se sada nalazi u bolnici u gradu Južno-Sahalinsk s povredama koje nisu opasne po život, prije mjesec dana objavio je svoju fotografiju u vojnoj uniformi sa oznakom Z.

Gorin je 2003. godine osuđen na 10 godina strogo čuvanog zatvora zbog ubistva i sakaćenja, ali mu je odobren prijevremeni uslovni otpust zbog uzornog ponašanja samo sedam godina nakon izdržavanja kazne.

Godine 2010. ponovno je ubio, skidajući meso s tijela svoje žrtve i jedući ga. Sljedeće godine Gorin je uz pomoć svog brata napao čovjeka, prerezao mu grkljan i potom zakopao tijelo.

U januaru 2012. braća Gorin nožem su usmrtili još jednu osobu, nakon čega je Denis Gorin uhašen i osuđen na 22 godine zatvora.

Od početka rata u Ukrajini ruske su vlasti u više slučajeva puštale na slobodu silovatelje, ubice i one koji su služili kaznu za teža kaznena djela, u zamjenu za njihovu prijavu za odlazak na front.

U mnogim slučajevima, bivši osuđenici su naknadno pomilovani nakon čega se mogu slobodno vratiti kući.