Djed je nagovorio
32

Kanadska tinejdžerka osvojila jackpot od 48 miliona dolara na prvom listiću u životu

F. H.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Osamnaestogodišnja Kanađanka ušla je u historiju osvojivši 48 miliona kanadskih dolara, nakon što je po prvi put u životu kupila srećku.

Juliette Lamour iz Sault Ste Mariea, Ontario, proglašena je dobitnicom u petak od Ontario Lottery and Gaming Corporation (OLGC), čime je postala najmlađa osoba koja je osvojila desetine miliona kanadskih dolara.

Lamour, koja je kupila listić na svoj 18. rođendan na prijedlog svog djeda, rekla je da je zaboravila na njega sve dok nije čula vijest da je neko iz njenog rodnog grada osvojio na izvlačenju sedmog januara.

"Upravo sam napunila 18 godina i djed mi je predložio da kupim lutriju iz zabave," izjavila je za Global News.

“Kada sam otišla u trgovinu, nisam bila sigurna šta tražiti jer nikad prije nisam kupila listić, pa sam nazvala tatu koji mi je rekao da kupim Lotto 6-49 quick pick", pojasnila je sretna dobitnica i dodala da još uvijek ne može da vjeruje da je dobila jackpot na prvom listiću kojeg je kupila.

Iz Lutrije su saopćili da je posljednjih godina bilo mladih dobitnika, ali da niko nije osvojio višemilionski iznos kao Julliet.

Studentica je dalje opisala kako je to saznala dok je bila na poslu, a da je njen kolega “pao na koljena u nevjerici”. Iako joj je rečeno da može ranije otići s posla, majka je inzistirala da ostane i završi smjenu.

Lamour je rekla da planira uložiti većinu svog dobitka uz pomoć svog oca, koji je finansijski savjetnik. Želi putovati nakon što završi studij, ali je rekla da se želi vratiti u sjeverni Ontario kako bi nastavila studirati kako bi postala doktorica i bavila se medicinom te uzvratila svojoj zajednici.

“Kad škola završi, moja porodica i ja ćemo odabrati kontinent i početi istraživati”, rekla je. “Želim doživjeti različite zemlje, proučavati njihovu historiju i kulturu, probati njihovu hranu i slušati njihov jezik.

“Novac vas ne definira. Definirat će vas posao koji radite," zaključila je.