Izrael
0

Jevrejka izbodena nožem

SRNA
Palestinski militant izbo je nožem jednu Izraelku na putu u okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija. "Jedna 20-godišnja žena napadnuta je i izbodena nožem sa leđa", rekao je portparol policije Miki Rozenfeld, dodajući da palestinski počinilac nije uhapšen.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovoronost za sinoćnji napad u blizini Vitlejema i naselja Guš Etzion, koji se dogodio nakon što su nepoznata lica oskrnavila džamiju na Zapadnoj obali.

U međuvremenu, izraelski vojnici uhapsili su trojicu Palestinaca zbog umiješanosti u rad militantnih grupa na Zapadnoj obali, teritoriji koju je okupirao Izrael 1976. godine.

Incidenti su se dogodili nekoliko sati nakon što je jedan Palestinac ubijen u Pojasu Gaze u pograničnoj razmjeni vatre sa izraelskim vojnicima.

Palestinci su saopštili da je banda jevrejskih naseljenika zapalila tepihe i primjerke Kurana u džamiji u blizini Nablusa u četvrtak i ispisala uvrjedljive grafite.

Izraelski lideri i vojska osudili su ovaj incident.

Izraelski list "Harec" piše danas da je policija privela pet jevrejskih naseljenika u vezi sa vandalskim akcijama proteklih mjeseci na Zapadnoj obali.

U međuvremenu, militanti u Pojasu Gaze otvorali su danas minobacačku vatru na Izrael, ali su projektili pali u more i na otvoren prostor bez naselja i nije bilo žrtava, saopštila je izraelska vojska, prenosi agencija Frans pres.

Oružano krilo Narodnog fronta za oslobođenje Palestine preuzelo je odgovornost za ovaj napad.