Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Problem u ovoj glupoj zemlji je da se zene moraju pokazati 100000 puta vise nego inkompetentne muskarcine koji sve dobijaju zbog svog spola i ne moraju se nista dokazati. A najvise mi se smuci kad muskarac pravi dijecu a nece da se angazuje u tu dijecu. Meni ce muz 50% pomagati. A ako nisi spreman to raditi, sta se onda kurcis po gradu, i jebes po 100 zena a neces nikakvu odgovornost da snosis? Kad ce jedan muskarac iz Balkana porasti i postati pravi covjek sto brine za svoju familju, svoju zenu i svoju djecu? Nikad kako ja vidim. A vi sto klekate "jooj fuj ovaj zapad", MRS u Afghanistan ili u Siriji. Ponesite majku, sestru i cerku pa gledajte kako ce se stanovnistvo tamo odnositi prema njima. Tu su zene jako ponizene i neobrazovane, ne fakat zivotinje su bolje zbrinjene nego zene u te zemlje. To sto vama smeta kad je zena obrazovana, nezavisna, mocna i zgodna nije moj problem nego je vas problem.
@god free Hvala bogu pa ne zivim u BiH nego u norvesku'. Gdje je sasvim normalno za muza/oca da pomaze 50%. Norveska' je u svakoj mjeri bolja i normalnija od napacene BiH i norveski narod je najpametnjij na svijetu, pogledaj samo kakvo su drustvo i zemlju napravili gdje svi ostali jure za njima da bi isto tako svoju zemlju gradili. Zao mi je druze ali balkanski odnos prema zenama je veliki FAIL. Idi skoluj se bolje bi ti bilo
Ja sam za jednakosti ali ne na nacin na koji se to sada po zapadu radi, umjesto da spajaju spolove oni ih razdvajaju, tradicionalne uloge sramote i samim tim stete vlastitom drustvu, samo istrazite "sexodus" na netu i sve ce vam jasno biti
dobro su kod nas žeMskinje zaštićene.
Ako smo mi na 36. mjestu , kako je tek u 137.
Jemen...
_"Prema istoj analizi BiH je smještena na 79. mjesto kada je u pitanju učešće žena u parlamentu, sa 19,3 posto. Ravnopravnost spolova je jedan od najizraženijih problema u svijetu pa mnoge zemlje danas s ponosom ističu kada izaberu ženu na neku od važnih državnih pozicija." Imamo mi daleko većih problema, od problema ravnopravnosti spolova. I zbog čega bi to bio problem? Ambiciozna i sposobna žena će izboriti svoje mjesto znanjem i svojim sposobnostima. Zašto bi u prvi plan trebao da se stavlja njen spol? Čak i ispred znanja?
To je zato sto smo drzava administracije , da smo industrijska drzava taj bi broj bio 90-10 ;D
ravnopravnost spolova je kada su zene glavne.