Svijet
3

Japan: Pronađeno raskomadano tijelo šestogodišnje djevojčice

Klix.ba
Mirel Ikuta
Mirel Ikuta
Japanska policija je uhapsila muškarca nakon što je tijelo nestale djevojčice pronađeno raskomadano u nekoliko plastičnih kesa u blizini njenog doma u Kobe Cityju, javlja CNN.

Policija je pomoću DNK testiranja utvrdila da se radi o ostacima šestogodišnje djevojčice Mirel Ikute, koja je nestala 11. septembra. Djevojčica je pohađala prvi razred osnovne škole.

Njeno raskomadano tijelo je pronađeno u utorak poslije podne kada su policajci pretraživali grmlje u blizini njene kuće.

Četrdesetsedmogodišnji Yasuhiro Kimino je uhapšen u srijedu zbog sumnje da je u grmlju ostavio plastične kese. Lokalni mediji su saopćili da je u jednoj od kesa pronađena bolnička identifikacijska kartica, koja je pripadala Yasuhiru.

Japanska novinska agencija Kyodo je izvijestila da je glava djevojčice bila u jednoj kesi, a u drugoj je bila ruka. Kese su pronađene u grmlju udaljenom oko 100 metara od njenog doma.

Lokalni mediji su objavili da je djevojčica Mirel posljednji put viđena 11. septembra u bakinoj kući, nakon čega je otišla kod prijateljice.