Svijet
32

Izmasakrirana tijela peteročlane porodice otkrivena na farmi u Australiji

Klix.ba
Policijski ronioci pronašli su tijelo farmera Geoffa Hunta na brani u New South Wales u Australiji nakon što su otkrivena izmasakrirana tijela njegove supruge i troje djece u kući na farmi.

Tijela 41-godišnje supruge Kim, djece Fletchera (10), Mie (8) i Phoebe (6) otkrivena su u utorak, dok je Geoofeovo tijelo otkriveno jučer nedaleko od farme. Uz njegovo tijelo pronađena je i puška i utvrđeno je da rane na tijelima njegove supruge i djece odgovaraju tom kalibru.

Policijski službenici koji su pronašli tijela djece i supruge izjavili s u da nikada ništa gore nisu vidjeli u cijeloj karijeri.

"Mislim i da najčvršći profesionalci nisu mogli ostati hladni na ono što smo vidjeli. To je nešto na što do sada nisam naišao i nadam se da više nikada neću", rekao je nadzornik Waga Waga regije Bob Noble.

Lokalni mediji kazali su kako je uzbuna nastala kada se djeca nisu pojavila u školi. Ekipe hitne pomoći su primile poziv da hitno dođu u farmersku kuću u utorak poslijepodne, no kad su došli na mjesto pronašli su tijela djece unutra i njihove majke na terasi. Porodica Hunt je bila izuzetno cijenjena i voljena u ovoj zajednici.

"Cijela zajednica je šokirana. Ti ljudi si bili dobro integrisani u lokalnu zajednicu kroz rad, društvene događaje i sport. Djeca su im išla u lokalnu školu. Ovo je pogodilo sve nas", rekao je Noble.

Načelnik Pete Yates kazao je kako ovo traumatično iskustvo, te da je ovaj strašni incident "pogodio zajednicu poput rakete".

Policija je objavila i kako je pronašla oproštajno pismo.