Svijet
0

Ivanović: Đukanovićeva eventualna tužba najveći cinizam

FENA
Pretučeni direktor podgoričkog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović nazvao je danas "najvećim cinizmom" najavu predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da će ga sudski goniti zbog optužbi koje je izrekao na njegov račun.

Ivanović je poslije brutalnog fizičkog napada na njega prije dva dana rekao da iza toga "stoji Đukanović i njegova familija, bilo biološka, ili kriminalna".

"Spreman sam za svaki sud, pa i ovaj Đukanovićev, jer ne vidim šta ima novo i prekršajno u nečemu što sam rekao, a što i vrapci znaju - da je on šef familije, bilo biološke ili kriminalne, koja vlada Crnom Gorom i odlučuje o svemu, pa i onom najvrjednijem - ljudskom životu", kazao je Ivanović.

On je pozvao bivšeg crnogorskog predsjednika i premijera da "pokuša svoju istinu i odbranu da dokaže na javnoj sceni, a ne preko svojih sudova, tužilaca, kriminalaca i portparola".

Ivanović je dodao da "Đukanović treba da zna da ničija nije gorjela do zore".

Direktor "Vijesti" je naglasio da "Đukanović može i dalje da baja i vrača oko mojih političkih ambicija, može moju navodnu političku frustraciju da tretira kao neizlječivu boljku i može da me šalje na svoje sudove".

"Ali, obećavam mu da ću nastaviti da ga slikam u pravom svjetlu od koga ga ne može sakriti armija njegovih urednika, novinara i intelektualaca, koji, za razliku od mene, nemaju političkih ambicija i bez frustracije od njegovog lika i djela komotno sjede i uživaju u njegovom krilu", kazao je Ivanović, prenio je Tanjug.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je danas da "iskreno želi da se otkriju napadači na direktora dnevnika „Vijesti“ Željka Ivanovića, istovremeno najavljujući tužbu protiv njega, jer ga je označio kao organizatora napada.

Bivši crnogrski predsjednik i premijer je kazao da će da će tužiti Ivanovića zbog, kako je naveo, uvreda koje je saopćio na njegov i račun njegove porodice.

Ivanović je, poslije brutalnog fizičkog napada na njega, u kome su ga napale tri za sada nepoznate osobe, rekao da iza toga" stoji Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna".

"Odbacujem neosnovane optužbe i brutalne uvrede koje je na moj i na račun moje porodice saopćio Ivanović", istakao je Đukanović u izjavi za medije.