Svijet
0

Islamisti optužili SAD za lažni video snimak Osame bin Ladena

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Islamisti su putem svoje internet stranice u utorak optužili Sjedinjene Američke Države (SAD) da su objelodanile lažni video snimak ostarjelog Osame bin Ladena na kome vođa Al-Qaide gleda svoje fotografije na televiziji.

Shumukh al-Islam, glavna internet stranica na kojoj se postavljaju video snimci Al-Qaide, postavio je video u kome se upoređuju ranije fotografije Bin Ladena i prikazani snimak ostarjelog vođe Al-Qaide, prenosi AFP.

Islamska internet stranica tvrdi da je njihov video "odgovor na snimak koji su prikazali arapski i strani mediji na kome Bin Laden gleda sebe na televiziji".

"Oprez, oprez, Amerika laže", čuje se glas u tom 10-minutnom videu u kome se ukazuje na razlike između ušiju i očiju na ranijim fotografijama i snimka ostarjelog Bin Ladena.

Američki zvaničnici su objelodanili pet video snimaka koje su zaplijenili u skrovištu Bin Ladena u pakistanskom gradu Abotabadu, između ostalog i snimak Bin Ladena s daljinskim upravljačem ispred televizora, ispod ćebeta, kako gleda svoje slike na televiziji.

Na tom snimku vođa Al-Qaide ima sjedu bradu, dok je na ostalima njegova brada ofarbana u crno.

Više od 20 američkih komandosa upalo je u njegovo skrovište u Abotabadu 2. maja, usmrtivši vođu Al-Qaide i još četiri osobe.