Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Komunizam je u svojoj teoriji najbolja ideologija i najbolji sistem za svakoga covjeka, gdje nema izrabljivanja naroda kao u kapitalizmu. Dobri odnosi medju ljudima, bez nekih prevelikih razlika. Komunizam je demokratija, ako vam demokratija predstavlja da bas svaki covjek ima jednaka prava na sve, a ne kao u kapitalizmu, gdje samo oni najvazniji i najbogatiji imaju ta prava. Problem je komunizma sto ljudska civilizacija nije dosegla taj nivo, u kojem je moguce odrzati komunizam,.
Komunizam nije mogao funkcionidati jer to nije nešto što se kroz istoriju izkristaliziralo, kao npr. francuska revolucija. Komunizam je izum jednog njemačkog jevreja koji je dosta dobro opisao stanje tadašnjeg kapitalizma i pokušao dati par ideja kako bi se to stanje moglo poboljšati. Da je znao da će ga kasnije uzeti za ozbiljno, i te 8deje pokušati sprovesti, vjerovatno ne bi tu knjigu ni objavio.
Ovaj pogani portal KLIX bi davno bio ugasen i zabranjen zbog propagande i sirenja mrznje u bivsem komunistickom rezimu. Ovaj portal je dno dna a olos sto vodi i moderira ovaj portal bi davno zaglavila u zatvoru da je ostao bivsi rezim. Klix je obicno smece
Klix je samo jedno gledište. Ko god je malo dublje izučavao povijest, može donijeti objektivniji stav. Ipak, činjenica JEST da je rana povijest SSSR-a (ona pod Staljinom) bila zavejana haosom. Holodomor, staljinove čistke, etc... ne dao Bog nikome.
Ruska caristicka vlada svrgnuta- pobilo djecu cara, sto ti je politika
oni mogli do Berlina 45' da dođu a danas ne mogu ni do Kijeva
‘Ta ce runde Uralske,ne znaju gdje udaraju glavom.Nije ih Tito djaba odjebao,svaka mu cast.Bez ovih smradova,nismo znali sta cemo od prosperiteta i blagostanja,dok su oni jeli konzerve od 25kg i hodali u gumenim rudarskim cizmama.
Bog poznaje milost. Rambo i Mudzahedini ne. To su osijetili Rusi na svojoj kozi u Afganistanu , a 5 godina kasnije, domaći separatisti
Ne ponovilo se više nikada ni jednom narodu ili skupini naroda. 😔
Sta cu bez big mac-a? A joj sto ga zatvorise
Da jedni nacisti nisu napali druge naciste Rusija bi ostala na pogresnoj strani istorije. Vrijeme Rusije kao federalne drzave i imperije zla je odbrojano.
Nasledio ih je Nato. I naravno Sjedinjene države, koje su u ratu 95% svog postojanja. Ali o njima pišemo tek kad se raspadnu.
Hvala vam na redovnom izvjestavanju o Rusiji, njenoj promociji desetak puta dnevno i kako kazu prica se o onome sto vas muci...
Imperija terora i straha,da to je drzava.Ali je i istina da je narod dio iste.
Sovjetski Savez sam po sebi u osnovi nije bio loša ideja. To što je imao ugl. psihopate za lidere (počevši od Staljina) je nešto drugo.
Koga zanima totalitarizam
SSSR je srusila drzavom tj. partijom dirigovana ekonomija: 'Mi kao radimo, a oni nas kao placaju'.
Zlocin ateizma