Pobunjenici misle da se krije u Libiji
0

"Imamo pravo da ubijemo Gadafija ako se ne preda"

FENA
Muamer Gadafi
Muamer Gadafi
Zvaničnici libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća objavili su u srijedu da se Muamer Gadafi "skoro sigurno" nalazi u Libiji i da pobunjenici imaju pravo da ga ubiju ako se ne preda.

"Ovo je informacija kojom raspolažem. Gadafi je, tvrdim s 80 posto sigurnosti, u Libiji", izjavio je Omar Hariri, koji je zadužen za vojna pitanja u libijskom pobunjeničkom vijeću.

Hariri je rekao kako pobunjenici vjeruju da se Gadafi krije ili u Bani Validu, jugoistočno od Tripolija, ili negdje u predgrađu prijestolnice, prenosi AFP.

Nešto ranije, jedan od najistaknutijih članova Nacionalnog prijelaznog vijeća, Ali Tarhuni saopćio je novinarima da pobunjenici znaju gdje se Gadafi krije, ali nije želio da iznese detalje.

Na insistiranje novinara da objelodani detalje o tome gdje se Gadafi nalazi, Tarhuni se našalio rekavši da je "jedino siguran u jednu stvar - da mu nedostaje supruga".

Gadafijeva glava ucijenjena je na 1,2 miliona eura, a pobunjenici ga traže živog ili mrtvog iako su u više navrata isticali da bi mu osigurali "pošteno" suđenje" u Libiji.