Svijet
1

Hollande: Proživljavamo bolne trenutke, ali sve rješavamo uz poštovanje intimnosti

Anadolija
Francois Hollande (Foto: AFP)
Francois Hollande (Foto: AFP)
Privatne stvari se rješavaju privatno i to je moj princip, kazao je danas na konferenciji za novinare u Parizu predsjednik Francuske Francois Hollande, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa njegovom navodnom ljubavnom aferom sa glumicom Julie Gayet.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je njegova životna partnerica "još uvijek prva dama", Hollande je kazao kako razumije pitanje, te izrazio nadu da će svi razumjeti kako "u životu svi prolaze kroz teške trenutke".

"To je i kod nas slučaj. To su bolni trenuci, ali ja imam jedan princip, a to je da se privatne stvari rješavaju privatno uz poštovanje svačije intimnosti. Zato ovo nije ni mjesto ni vrijeme da o tome razgovaramo o tome", poručio je Hollande.

Vijest sedmičnog francuskog magazina “Closer“, koji je objavio da je predsjednik Francois Hollande u tajnoj ljubavnoj vezi sa glumicom Julie Gayet, potresla je francusku javnost. Zbog navoda o mogućoj ljubavnoj vezi između Hollandea i Gayet, prva dama Francuske Valerie Trierweiler je završila u bolnici.

Bivša partnertka Hollandea i majka njegovo četvero djece Segolene Royal je navodno upoznala Gayet sa Hollandeom, kako su njih dvije u jako dobrim odnosima. Otac mlade glumice Julie je poznati hirurg Brice Gayet.