Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nista to nema golubova :))
HAJMO BOSNJE SA SVOJIM PSOVKAMA I UVREDAMA PROTIV AMERIKE I OBAME, STA JE BILO
... ti bošnjo familiju.
Respect
Sine BOSNA DO AMERIKE I NAZAD
Ne bi me zacudilo ako dozivim 'Replika Sarajavskog Sebilja uklonjena zbog neizmirenih dugovanja', al' ne daj Boze... Respect!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
evo ja pustih goluba .....samo ne znam ocel doc do amerike
Bravo! Hajmo sad jednu fabriku izgradite u BiH.
Šta je sebilja? Čemu služi?
Eh ovako prijatelju. Mi bosnjaci a i opcenito muslimani vjeruju da i kada umru a iza sebe ostave neko 'trajno dobro' vama se pise nagrada (sevap). To moze biti na polju nauke npr. knjigu ako objavite.. dijete ako lijepo odgojite ili ako ostavite neki hajrat iza sebe npr. sagradite most, put, gradsko kupatilo, cesmu itd. To se u arapskom naziva Vakuf, a neki muslimani to nazivaju Sebil sto potice iz arapske rijeci a znaci put. Dakle fi sebilillahi (u ime Boga), skraceno kazete samo Sebil. Iz nekog razloga je taj poznati Sebil u Sarajevu dobio slovo "LJ" na kraju. Mada to nije jedini 'Sebil' Sarajevo obiluje takvim 'hajratima'. Dakle i 'Sebilj" u Sarajevu je cesma gdje putnici namjernici mogu svratiti i besplatno se napiti vode a onaj koji je to sagradio ili svojim sredstvima participirao ima nagradu iako je mrtav. Nadam se da sam vam mogao to pribliziti i docarati.
sad ce domaca dijaspora koja zivi u beha ici u ameriku da vidi americki sebilj
ali nije to to ba
Divno, ne treba da se zaboravi odakle ste.. I za generacije koje se rađaju u Americi, lijepo je da znaju i osjećaju povezanost sa svojom domovinom.
Meni nehoticno rece jedan Amerikansc neznajuci da sam iz Bosne, kaze on meni da ne moze vidjeti goluba u Saint Louisu jer su ih Bosanci pojeli. Eto kako konzervativni Amerikanci razmišljaju.
@sezam.suzam Ovo sto sam rekao iznad je živa istina. Ima Amerikanaca koji su jako ljubomorni na uspješne Bosance i tom istom gradu.
U St. Louis-u ima izmedju 70.000-100.000 Bosnjaka. Veliki su ekonomsko/politicki faktor u tom gradu i u cijelom Missouri-ju, a boga mi i Idaho. Velike su patriote koje iskreno vole BiH.
Gin, ovo se ne odnosi na tebe, al' se odnosi na one papke koji generalizuju dijasporu. Sta sa onim zaboravljenim dijelovima BiH, gdje su Bosnjaci prakticno etnicki ocisceni, sta sa onom djecom, koje je Crveni krst izvuk'o, sta sa teskim ranjenicima. I to je dijaspora. To za pobjegulje, moze neko macku o rep okaciti. Bio sam mali kada su cetnici ocistili moj kraj i ljude ni zive ni duzne ostavili bez igdje icega. Sve su divljaci pokrali, dzamije zapalili i srusili, a mi smo zavrsili u blatnjavim azil-centrima u totalnom soku. Poslije smo, hvala bogu, upornim radom, stali na noge, skole zavrsili i da, bogato zivimo i materijalno imamo skoro sve sto mozemo pozeljeti. Al' zaboravljate da to nismo znali kada su nas cetnici k'o stoku u kamione i autobuse trpali.
ABD i repliku baščaršije...pa kad cevapi zamirišu... Ehhhhh
nek vam je sa srećom novi sebilj, imam nekoliko prijatelja tamo i ljudi kažu kako im ovo puno znači. ovi što pljuju i pišu razne gadosti nek im je na čast.
eto sad, i golubova
Zivim u Americi nisam znala za ovo, bas mi je drago. Dok se vi dusite od mrznje, ja cu da idem na ovo otvaranje iako sam 10 sati voznje od St Louis! Zar mi nemamo dusu, ne treba nam da osjetimo bilo sta sto nas podsjeca na nasu zemlju. Pa nismo mi pobjegli jer jer smo htjeli, nego zato sto su nas okolnosti natjerale na to. Svi bi vi sada u miru rado mahnuli, Bosni , Srbiji, Hrvatskoj samo da imate prilike. Sad prdite koliko vam moze biti!
Ma nije to to
i sta kazu bosnje sa klixa za ameriku da je to zemlja protiv muslimana
ZIVJELA USA, EU I IZRAEL