Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvori: Sirija šalje brod pun oružja u prilog Gadafju i i to je razlog zašto Sirija je odbila da glasa o zabrani letenja iznad Libije. Sirijski revolucije 2011 Sirijski pobune protiv Bashar al-Assada Sirija, pozdravio ići dolje na 15. marta i potražnja naša prava zbog mita, no, zbog nepravde, ne, zbog poniženja, ne, zbog siromaštva nisu, dolje s nama 15. ožujka tisuća Liberalne prethodnika na stranici,, imamo slobodu .
Zimbabve protesti Zimbabve ministar obrane Emmerson Mnangagwa koji je obećao da slomili moguće anti-Mugabe prosvjeda površina u Harareu, mogla ni potvrditi ni poreći to kad je bio ispitan od strane zastupnika o tom pitanju. Mnangagwa samo dao neizravne odgovor rekavši da \"nije bilo odredbe u Zakonu o Zimbabveu obrane\" za zemlju poslati vojnike u leđa stranih vođa. Njegovi komentari su u oštroj suprotnosti s Mugabe akcije u 1999, kada je otpremio tisuće vojnika za obranu u.bijen predsjednik Joseph Kabila DRC, koji je bio pod opsadom od pobunjenika.Predsjednik Mugabe\'s party, dominantna sila u zemlji jedinstva uprave je zadržao oprezno šutnje na libijskom krize.No, premijer Morgan Tsvangirai je MDC stranka kaže da je prilaženje s libijskim mase.\" http://www.rnw.nl/africa/article/key-african-ally-ambassador-flees-l
Saveznik Zimbabve predsjednik Robert Mugabe je dugo vremena saveznik Gadafi. Nagađanja sugeriraju Libijski vođa može uzeti u obzir za moguće Zimbabve progonstva treba njegov režim napokon podleći. Zimbabve vanjske poslove tajnika Joey Bimha potvrdio zemlje veleposlanik Libija pobjegli prije tri dana, ali je porekao da je izdvojio libijski pobunjenici. \"Sve zemlje iz Južne Afrike evakuirani svoje veleposlanstvo u Libiji osoblje, a mi jednostavno nije isto. Mi je to učinio jer je situacija tamo je postao nepredvidiv. On nije bio uzrokovan pitanja veze s njim biti ciljane. Ne znam ništa o tome \", kazao je.Kada protuvladinim prosvjedima počela prošli mjesec, predsjednik Mugabe je glasine da su poslane postrojbe za obranu Gadafi.Lokalni mediji izvješća tvrdio Mugabe prošlog mjeseca ovlaštenih ruski zrakoplov letjeti njegov ispucati Commando Unit u Tripoli.
Ključni saveznik afričkih veleposlanika bježi iz Libije by RNW Afrika Desk Zimbabve veleposlanik u Libiji George Vengesa je pobjegao Tripoliju, pozivajući se na sigurnosne prijetnje uzrokovane nastavak borbe između snaga lojalnih libijskim sadašnji Muammar Gaddafi i pobunjenika protiv svoje vladavine.Po Nkosana Dlamini - Vlada izvori izjavio je u četvrtak Zimbabveanski diplomat je postala sve više nesigurna nakon što je njegova zemlja bila povezana s tajne vojne operacije prateći kruništem libijski vođa. \"On je bio među nekim afričkim veleposlanicima čiji su životi bili u opasnosti kao što su oni bili optuženi za potporu Gadafi vlade od strane pobunjenika\", rekao je izvor.\"On je bio posebno u opasnosti kao Mugabe vlada navodno je slanje vojnika za obranu Gadaffi.\"
Osim glavnog Noukchott, gradovima kao što su Ataru (turizam kapital), Zouerate (rudarsko središte) i Aleg (rodno selo predsjednika Ould Cheikh srušila Abdellahi) organizirali prosvjede tražeći sporadično povećanje plaća i revizija \"raketa cijena\" osnovnih potrebe. Žensko predstavnici sindikata rekao da su žene posebno su pogođeni ekonomske krize. \"Neki su izgubili svoje muževe ili stečen razvedena. Oni su na vlastitu s mnogo djece brinuti. Većina muškaraca ne mogu osigurati hranu za svoje obitelji više. \" Gluhi uho Mohamed Ould Mahmoude Saleck, glavni tajnik Mauritanija radničkog saveza, kazao kako je iznenađen vlada je povećala cijene goriva. \"To će se odraziti u drugim roba postaje skuplja, kada je ono što nam je potrebno za njih da postanu jeftinije. Vlada se okreće gluho uho na nas, ali mi ćemo iskoristiti sva pravna sredstva u borbi za radnička zahtjeve kao što su naše kolege nisu u unutrašnjosti regije \".
Nezaposlen i gladan Raspršili prosvjednici pjevali slogane kako bi dobili svoje točke preko svejedno. \'Promjena ili će se mijenjati\', \'trg našeg prosvjeda ilegalno se prodaju, a mi smo bez posla i gladan u našoj zemlji\' i \'Želimo opipljive hitnih reformi u svim područjima \"bili su među svojim zahtjevima. Prosvjednici su distribuirani boca pitke vode na snage sigurnosti koje ih okružuju, a vlasti i dalje odbiti bilo koji pristup Blokat trga. Prosvjednici spriječili Mauritanija TV iz pokriva prosvjede, u strahu da bi se stanice koriste snimke za političke propagande. Prosvjednici su ranije žalio policiji žene se pretvaraju da su novinari.Video su navodno koristili inteligentna snaga identificirati mladih lidera i olakšati buduće hapsenja. Radnici \'sindikati bilo dopušteno organizirati saveznicima.
Ohrabreni popularne pobune brišući arapskog svijeta, Alžir oporbe je pokušao na pozornici nekoliko anti-Bouteflika prosvjeda u glavnom gradu, u inat zabrane pokazujući u gradu, ali su osujećeni. © ANP / AFP Mauritanija snage sigurnosti ponovno su slomiti prosvjed na ulicama glavnog grada Nouakchott. Policija je navodno koristi suzavac kako bi rastjerala okupljene. Četrnaest prosvjednika uhapseno je, četiri su teško pretučena. Po Seyid Ould Seyid, Nouakchott Stotine ljudi izašlo je na ulice nakon što je u petak poslijepodne molitve, zahtijevaju više radnih mjesta i pristojne cijene hrane. Ono što u početku je bio namijenjen kao mirni prosvjed, koja je završila s prosvjednicima bacajući kamenje na snage sigurnosti i postavljanje požara na automobilske gume Isselmou Ould Sidi Mohamed, voditelj \'Facebook omladinski pokret od 25. veljače\' objasnio je da je od njihove početne mirnim protestima je slomiti, oni će nastaviti razvijati dugoročni revolucije.
Policija je u Alžiru u subotu je pokrenula masovne sigurnosne operacije kako bi spriječio protestanata povezani poziv za neposrednu kraj predsjednik Abdelaziz Bouteflika režima.Novinar AFP On je rekao da želi Bouteflika odstupiti, navodeći iste probleme visoke nezaposlenosti, stanovanja i rastuće troškove koja je inspirirala ustanaka u susjednoj Tunis i Egipat.Prosvjednici vikali parole protiv režima, ali su okruženi oko 400 policija s anti-riot štitove i nošenje kacige. CNCD je podijeljen između pristaša uličnim prosvjedima i skupina civilnog društva i nezavisnih sindikata koji vole baviti drugim mjerama. Bouteflika 24. veljače obećao da će se \"anti-korupcije\" u srcu države akcije, zajedno s reformama kako bi se gospodarstvo, zapošljavanje i stanovanje kako bi povratio Alžiraca podrške. U ponedjeljak, najmanje 10.000 pomoćnih policijskih zahtjevan povišice probili teških sigurnosti u Alžiru do parlamenta, u rijetkim mase show neslaganja u čvrsto kontroliranim zemlji.